Så er den næste version af digital post på vej

Knap er de fleste danskere blevet tilmeldt digital post fra det offentlige, før den næste version af løsningen er på vej.

Allerede om et år til december 2015 kan vi forvente, at den nye løsning skal være i drift, fremgår det af udbudsmaterialet.

Digitaliseringsstyrelsen, der står bag den offentlige digitale post, er i øjeblikket ved at finde en leverandør til løsningen, som på nuværende tidspunkt bliver drevet af E-boks. Den nye leverandør bliver fundet i starten af 2015.

Det er endnu ikke sikkert, hvad digital post 2.0 får at byde på, men Digitaliseringsstyrelsen direktør Lars Frelle-Petersen har tidligere diskuteret muligheden for, at man som borger kan få tilsendt den digital post direkte til sin personlige email-indbakke.

Se, hvad det offentlige Danmarks it-direktør har i støbeskeen.

Som det er nu, er man som borger nødt til at logge ind på en separat tjeneste som e-boks.dk eller borger.dk for at læse e-posten fra det offentlige.

Det kan blive en mulighed, at man fremover vil kunne bruge den nye løsning til at skrive private mails til andre personer og ikke kun myndigheder og virksomheder. Det afhænger dog af, om den leverandør, der vinder udbuddet vælger at åbne op for den mulighed.

I øjeblikket er det ikke muligt, selvom blandt andet FreeBSD-udvikleren og Version2-bloggeren Poul-Henning Kamp har slået et slag for, at man lige så godt kunne udnytte muligheden for at sende krypteret post mellem borgerne, når infrastrukturen er på plads.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>