Apple-1-computer med helt speciel historie solgt for 2,2 millioner kroner

Hammerslaget endte på 2,18 millioner kroner for en 38 år gammel Apple-1-computer, da auktionshuset Christie’s i New York torsdag havde den gamle computer på hylderne.

Beløbet er noget under den forventede salgspris, i det auktionshuset havde vurderet, at den gamle computer kunne sælges for mellem 2,3 millioner og 3,5 millioner kroner.

Tidligere er der blevet solgt gamle Apple-1-computere til flere millioner kroner som for eksempel denne: Tudse-gammel Apple-computer solgt for formue.

Køberen bød per telefon.

Apple-1 var den allerførste computer-model, som makkerparret Steve Jobs og Steve Wozniak designede, byggede og solgte.

Mange af Apple-1-computerne blev solgt via butikken Byte Shop.

Det gælder dog ikke det pågældende eksemplar, der i sin tid blev solgt direkte til køberen af Steve Jobs, der hentede computeren ud af sin egen garage, hvor den var blevet bygget.

Direkte salg
Det er den hidtil eneste Apple-1-computer, som man med sikkerhed ved er blevet solgt direkte fra Apple og til en køber.

“Det har været lidt skuffende, men jeg er glad for, at den er blevet solgt,” lyder det fra sælgeren, Bob Luther.

“Det har været en fantastisk oplevelse at eje den, og jeg klager ikke. Jeg er stor Apple-fan,” siger han.

Han har faktisk været så fascineret af den pågældende Apple-1 computer, at han har skrevet en hel bog om den. Bogen hedder ‘The First Apple,’ og den kan du finde her.

Bob Luther købte computeren i 2004 på en politi-auktion, efter den foregående ejer – en tidligere dot com-rigmand – var flygtet ud af USA med politiet i hælene.

Dengang betalte han 7.600 dollar for computeren, og han blev så fascineret af den, at han begyndte at researche hele dens historie, der derfor er ganske veldokumenteret.

Den involverer blandt andet en tidligere pilot i det britiske Royal Air Force, en amerikansk sangskriver samt sønnen til den oprindelige køber, Charles Ricketts.

Der findes i dag omkring 60 kendte eksemplarer af Apple-1.

Læs også: Apple-stifter: Historien om de første Apple-computere er løgn

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>