Apple installerer opdatering på din Mac i al hemmelighed

Apple har udsendt en sikkerhedsopdatering. Du ved det nok bare ikke, for det er første gang, at selskabet har gjort brug af et opdateringssystem, som blev listet ind i OS X for to år siden.

Systemet gør det muligt helt at omgå den traditionelle opdateringsprocedure, som ellers kræver handling fra brugerens side.

Den har Apple anvendt til at lappe et sikkerhedshul i NTP, Network Time Protocol.

Det skriver Reuters.com.

Det sker efter CERT i samarbejde med det amerikanske Department of Homeland Security fredag udgav en rapport med 83 producenter, som gør brug af den åbne UNIX-baserede protokol.

Læs også: Slut med sikkerheds-opdateringer til populært Apple-styresystem

Alvorligt hul lukket
Hullet blev i første omgang opdaget af Google udviklere, som ifølge det amerikanske tech-site Engadget.com, fortæller, at hullet kunne udnyttes til at overbelaste et systems stack buffer og derigennem liste ondsindet kode ind.

Ifølge Apples talsperson, Bill Evans, så har denne opdaterings-procedure været taget i brug for at lukke hullet så hurtigt som muligt.

“Opdateringen foregår gnidningsfrit og kræver ingen genstart af maskinen,” udtaler Bill Evans til Reuters.

Han tilføjer i øvrigt, at Apple ikke har kendskab til nogen Mac-computere, som har været angrebet af hackere, som ville udnytte dette sikkerhedshul.

Du kan se Apples opdateringshistorik for sikkerhed, inklusiv den seneste NTP-sårbarhed, her

Læs også:

Pas på: Sikkerhedsproblem i Apples produkter

Alvorlig krypteringsfejl kan ramme mange Apple-brugere

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>