Chromebooks overhaler iPads i skolerne

Ifølge de seneste data fra analysevirksomheden IDC har Google for første gang overgået Apple og har i tredje kvartal i år solgt flere Chromebooks end Apple har solgt iPads til det amerikanske skolesystem. Det skriver Financial Times.

I tal lyder det, at der i perioden er leveret 715,000 Chromebooks mens der til sammenligning er leveret 702.000 iPads.

IDC tilskriver Chromebooks succes dens lavere pris og ikke mindst at den har et rigtigt tastatur frem for iPad’ens touchscreen. Det er muligt, at tilkøbe et tastatur til iPad’en, men dette øger bare prisen i forhold til Chromebooks yderligere.

I USA koster en Chromebook fra 199 dollar (1190 kroner). Sidste års Ipad Air koster til sammenligning fra 379 dollar (2260 kroner) inklusive rabatter til uddannelsesinstitutionerne.

Ifølge undersøgelsen svarer skolernes it-afdelinger, at Chromebooks er mere simple at håndtere sammenlignet med iPads.

IDC bemærker i sin rapport at Apple stadig har den største samling af uddannelses-apps med flere end 75.000 i sin App-store. Selskabet tilbyder også iTunes U, hvor undervisere kan dele forelæsninger og kurser. Google lancerede sidste år Google Play for Education, der er en tilpasset version af Gogles Play Store men kun med uddannelses-apps.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>