Katastrofe-tal for Microsoft: Windows Phone får baghjul af iOS og Android

Microsoft har nu i mere end fire år kæmpet en barsk kamp med Windows Phone på smartphone-markedet mod især Android og iOS.

Selvom der undervejs har været lyspunkter for Microsofts platform, har det vist sig langt sværere end som så at overbevise de smartphone-elskende forbrugere og virksomheder om, at de skal satse på Windows Phone frem for Android eller iOS. 

Nu afslører en ny opgørelse fra Gartner, at Microsofts markedsandel faktisk skrumper.

I opgørelsen over det globale salg af smartphones til slutbrugerne i tredje kvartal i år har Windows Phone blot en markedsandel på tre procent.

Og hvad værre er: Det er en lavere markedsandel end samme kvartal sidste år, hvor den lød på 3,6 procent af det globale marked.

I samme periode er Android steget fra en markedsandel på 82 procent til 83,1 procent, mens iOS også er steget – fra 12,1 procent i tredje kvartal 2013 til 12,7 procent i tredje kvartal.

Gartner skriver, at Microsoft fra andet til tredje kvartal i år faktisk øgede salget, da der blev lanceret flere Windows-smartphones til mellemmarkedet, og at selskabet skal forsøge at holde fat i dette momentum

Derfor er det så svært for Microsoft
Bundlinjen er dog stadig, at Microsofts Windows Phone her fire-fem år efter lanceringen ikke er slået igennem i en grad, der giver anledning til nervøse miner i hverken Apple- eller Google-lejren.

Som vi tidligere har været inde på i en større analyse af Microsofts kamp med Windows Phone, er problemet ikke længere, at denne platform ikke kan matche konkurrenterne i teknologisk og funktionsmæssig forstand.

Udfordringen er snarere, at Google og Apple allerede har så godt fat i de etablerede markeder, at det er ekstremt svært at være nummer tre.

Samtidig er det på de markeder, hvor væksten er størst – eksempelvis Kina og Indien – i høj grad selskaber som Xiaomi og Huawei, der primært satser på Android eller egne platforme, der fører an.

Microsoft kæmper videre
Microsofts chance er, at Nokia – som Microsoft nu ejer – stadig er verdens næststørste telefon-producent (når man ligger både mobiler og smartphones sammen) med en markedsandel på 9,5 procent i det seneste kvartal.

Samsung ligger ifølge Gartner-opgørelsen på 20,6 procent, mens Apple nupper 8,4 procent af det globale marked for mobiltelefoner i tredje kvartal i år.   

Smartphone-markedet som helhed fortsætter med at vokse. I tredje kvartal sidste år blev der ifølge Gartner solgt 250 millioner enheder – det tal steg til 301 millioner i samme kvartal i år.

Læs også:

Historien om Windows Phone og den barske kamp mod Android og iOS

Sværm af billige smartphones på vej: Derfor styrtdykker priserne

Microsoft: Derfor kommer Windows Phone ind i de danske virksomheder

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>