På vej til VM i programmering: Danske it-nørder taster sig direkte ind i verdenselite

Det danske programmeringsteam Lambdabamserne er nye Nordvesteuropæiske mestre i programmering.

I den sidste weekend i november programmerede holdet fra Københavns Universitet sig til førstepladsen foran 100 andre hold i Northwestern Europe Regional Contest 2014, der løb af stablen på Linköping University i Sverige.

Programmeringsholdet består af tre herrer med de borgerlige navne Mathias Bæk Tejs Knudsen, Thomas Dybdahl Ahle og Jakob Bæk Tejs.

Du kan læse Computerworlds reportage fra Danmarksmesterskabet her: Reportage: 138 studerende kæmper om danmarksmesterskabet i programmering

Den konkurrence har holdet hevet hjem hele fire gange.

Vinder næppe VM
De tre er naturligvis meget glade for sejren, men stadig med beskedenheden i behold.

“Det var lige så meget held som dygtighed I år gik det godt, fordi det lykkedes os at løse mange af opgaverne ved første forsøg. Derfor spildte vi ikke så meget tid på at lede efter fejl,” siger Mathias Bæk Tejs Knudsen til DIKU’s webside.

“Alle de andre år har der været en fejl, vi ikke har kunnet få rettet. I år lykkedes det os at rette den sidste fejl fem minutter før tid – derfor endte vi på en førsteplads og ikke en femteplads,” fortsætter han.  

Med sejren har Lambdabamserne som det første danske hold nogensinde kvalificeret sig til verdensmesterskabet, som bliver afholdt i Marokko i maj 2015.

Holdet regner ikke helt med at vinde den begivenhed.

“Vi går dog ikke efter vinderpladsen, men efter at præstere et hæderligt resultat,” siger han.

“Niveauet blandt deltagerne er et helt andet, især i de østeuropæiske lande. Der findes eksempelvis en hviderusser ved navn Gennady Korotkevich på kun 20 år, som allerede har vundet alt. Hvis han er med, så er det hans hold, der vinder,” siger Mathias Bæk Tejs Knudsen til DIKU.

Du kan se resultaterne for de enkelte opgaver på konkurrencens officielle scoreboard-webside .

Man kan deltage i programmeringskonkurrencerne indtil man er 24 år gammel eller højst fem gange i alt.

Der findes også en konkurrence for de lidt yngre deltagere. Den kan du få mere viden om her: Kan du klare disse spørgsmål og komme til OL i programmering?.

Læs også:
Her er Danmarks tre bedste programmører

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>