Sådan slipper du af med Java på Windows

De offentlige hjemmesider skiftede fra udgangen af november til at bruge en udgave af NemID, som ikke kræver et Java-plugin til browseren. Derfor er det en god ide selv at afinstallere Java eller at hjælpe venner og familiemedlemmer.

Medmindre du anvender Java-plugin’et til andre hjemmesider, som kræver en applet, så vil Java fremover kun udgøre en sikkerhedsrisiko. Det gælder især, hvis det ikke bliver opdateret regelmæssigt.

Hvis du benytter NemID med nøglefil eller medarbejdersignatur, så skal fortsat have Java installeret. Det er kun, hvis du benytter den personlige NemID med nøglekort, at du slipper for Java.

Læs også: Danskerne slipper for Java til NemID på offentlige hjemmesider

Version2 har sammensat en illustreret vejledning til, hvordan du afinstallerer Java fra din pc – og selvom det nok er trivielt for vores faste læsere, så kan vejledningen forhåbentligt deles med kolleger, familie og venner, som er mindre it-kyndige.

Vejledningen er udarbejdet på Windows 8, men trinnene er de samme, uanset hvilken udgave af Windows du anvender. Hvis du benytter Mac, så følg linket herunder til vejledningen for Mac OS X.

Læs også: Sådan afinstallerer du Java fra din Mac

1. Åbn Programmer

Første trin er at åbne det vindue, hvor du kan administrere de programmer, som er installeret på Windows.

I Windows 8.1 skal du højreklikke på Windows-menuen i nederste venstre hjørne af skrivebordet og vælge Programmer og funktioner.

I Windows 7 eller ældre skal du klikke på Windows-menuen og vælge Kontrolpanel. I Kontrolpanelet skal du finde menupunktet Programmer og vælge Fjern program.

Du får nu åbnet en oversigt over alle de programmer, som Windows har registreret, at du har installeret, og som har en indbygget funktion til at blive afinstalleret på en civiliseret måde.

2. Fjern Java

Oversigten indeholder ofte et halvt hundrede programmer, som er installeret på pc’en. I dette tilfælde er vi ude efter Java, men når du alligevel er herinde, så kan det være en god idé at fjerne andre programmer, som du ikke længere har brug for.

Find Java på listen, som er sorteret alfabetisk. Det er ikke usædvanligt at have flere udgaver af Java installeret, og du er nødt til at fjerne dem alle sammen, ét efter ét, for at slippe for fremtidige sikkerhedsproblemer.

Markér en Java-udgave på listen og klik på knappen Fjern i toppen af listen.

Du får nu vist en dialogboks, hvor du skal bekræfte, at du ønsker at fjerne programmet fra din pc. Tryk på Ja for at påbegynde afinstallationen.

De fleste Windows-brugere vil derefter skulle give afinstallationsprogrammet lov til at foretage ændringer på pc’en. I dette tilfælde bliver du spurgt om tilladelse, efter du selv har sat processen i gang, så du skal blot klikke Ja.

Herefter vil programmet fjerne Java-installationen. Når det er overstået, bliver oversigten over installerede programmer opdateret.

Hvis der stadig er Java-versioner installeret, så skal du gentage trinnene, indtil alle versioner er fjernet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>