Sony-hack: Mistænker Nordkorea

Sony Pictures Entertainment undersøger nu om hackerne, der i sidste uge angreb og slog studiets computernetværk ud, arbejder sammen med den nordkoreanske regering. Det skriver Reuters.

Angrebet skete en måned før Sony Pictures Entertainment, en underafdeling til Sony Corp, udgiver ”The Interview”. Filmen er en komedie, der handler om to journalister, der er rekrutteret af CIA til at snigmyrde den nordkoreanske leder, Kim Jong-Un.

Læs også: Sony-selskab lukker ned efter omfattende hackerangreb

Nordkorea har allerede haft riven ude efter Sony og kaldt filmen en åbenlys sponsorering af terrorisme og en krigshandling. Det skete i et brev til FNs generalsekretær Ban Ki Moon i juni.

Sonys computersystemer gik ned mandag for en uge siden, og inden da gik skærmene i sort, med røde dødningehoveder og frasen ”Hacked by #GOP,” som formentligt står for Guardians of Peace.

Fredag kom det frem, at Sony og sikkerhedskonsulenter undersøgte muligheden for, at nogen arbejdede på vegne af Nordkorea, muligvis Kina. Re/code har ikke bekræftet en forbindelse til Nordkorea, men det er heller ikke udelukket.

En anden kilde har sagt, at Sony undersøger alle muligheder, og siger samtidig, at der ikke er set forbindelser til Nordkorea.

”The Interview” forventes at udkomme i de amerikanske biografer 25. december. Filmen har James Franco i hovedrollen som en talkshow-vært, som Kim Jong Un nyder at se. Seth Rogen spiller showets producer, og da de to bliver tilbudt et sjældent interview med diktatoren vil CIA have at de myrder ham.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>