Tidligere HP-chef overvejer præsident-kandidatur

Tidligere chef for Hewlett-Packard, Carly Fiorina, overvejer at opstille til det amerikanske præsidentembede. Det skriver Computerworld.

Hun blev godt nok fyret fra HP i 2005, men siden har hun kørt en troværdig kampagne til Senatet for republikanerne i Californien i 2010 – som hun dog tabte.

Indtil videre er der to dusin potentielle republikanske kandidater til præsidentvalget i 2016, men Fiorina er indtil videre den eneste kvinde.

Rygterne har svirret i flere måneder, men Washington Post kan nu fortælle, at hun nu aktivt undersøger mulighederne.

Ud over at være tidligere chef for HP har hun været økonomisk rådgiver for John McCain, da han stillede op som republikanernes præsidentkandidat.

Under sin tid i HP nåede Carly Fiorina at stå i spidsen for sammenlægningen med Compaq i 2001, som var virksomhedens forsøg på at ekspandere virksomhedens kundegruppe til at omfatte forbruger- og virksomhedsmarkedet.

Dengang var sammenlægningen i modvind fra blandt andre Walter Hewlett, søn af den ene af HP’s grundlæggere, som mente, at PC-markedet hverken var voksende eller profitabelt.

Sammenlægningen forbedrede ikke HP’s indtjening – som faldt – og bestyrelsen fyrede hende. Politiske kommentatorer regner med, at hun i sin valgkamp vil komme til at forholde sig til dette.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>