Blog: Hvilke BI løsninger købes udenom IT afdelingen?





Enhver mellem- eller topleder med respekt for sig selv i dag, tager ikke beslutninger uden at bede om analyser af relevant data. Til det formål har virksomheden som regel et dedikeret business intelligence (BI) system, som løbende holdes opdateret af IT afdelingen. Datamængderne bliver større og større og de nye typer BI løsninger, som tilbydes i markedet bliver nemmere og nemmere at anvende out-of-the-box. Derfor er incitamentet til at købe en BI løsning udenom IT afdelingen stort.

Visualiseringsværktøjer har de seneste år vundet stort indpas, de meste kendte er Qlik, Spotfire og Tableau. Desuden bruges SAS og Microsoft Powerpivot som ad hoc analyseværktøjer. Alle disse værktøjer kan give stor værdi til at supplere BI løsningen fra et fælles centralt data warehouse, men det kan også give store udfordringer hvis det gøres uden omtanke.

Læs mere om udfordringerne her http://www.computerworld.dk/ (…)

Det er endnu nemmere at købe cloud baserede visualiserings-værktøjer som eksempelvis BIME, Birst, Klipfolio, Yellowfin etc, da der ikke skal købes hardware og etableres system-drift. De er alle sammen gratis at prøve af, og efterhånden særdeles stabile og har tilsammen hundrede-tusindvis af tilfredse kunder verden over. De er endnu ikke så udbredte endnu hos virksomheder i Danmark, men bør nok være en del af short-listen ved næste business intelligence indkøb.

I dag bruger softwarehusene mindre og mindre spalteplads på at fortælle, om systemet ligger on-premise eller i skyen. Det virker som om at kunderne ikke går så meget op i det mere, bare det virker.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>