Her er firmaet der (nok) skal levere politiets nummerpladegenkendelse

“Nu har vi formentlig fundet den leverandør, der skal levere vores løsning til nummerpladegenkendelse. Det bliver firmaet ITS Teknik, der sammen med en underleverandør skal løse projektet,” fortæller Thomas Kristensen, kommunikationsrådgiver i Politiet.

Virksomheden beskæftiger sig allerede med lignende løsninger i form af tekniske løsninger til parkeringshuse, hvor der anvendes nummerpladekameraer, de såkaldte ANPR-kameraer.

Et ANPR-kamera fotograferer nummerpladen på køretøjet, når parkanten kører ind på parkeringsområdet, Billedet registrerer, hvornår køretøjet kører ind, og hvornår parkeringstiden begynder.

Efter endt parkering går parkanten til en betalingsautomat, hvor vedkommende indtaster sin nummerplade og betaler med mønter eller kreditkort eller betaler via mobiltelefon.

Computerworld har allerede besøgt politiet og fortalt om, hvordan nummerpladegenkendelse fungerer. Det kan du læse meget mere om her: Sådan overvåger politiet din nummerplade helt automatisk

Først helt på plads i maj
Per Hedelund, der er administrerende direktør i ITS Teknik, har dog ikke helt lukket aftalen med politiet endnu.

“Vi har vundet udbuddet, men der er stadig en periode på ti dage, hvor der kan gøres indsiger fra de øvrige deltagere,” fortæller han til Computerworld.

Herefter skal de helt præcise detaljer pindes ud af politiet.

“I et udbud er der en masse optioner og priser, der efterfølgende skal defineres af Rigspolitiet. Det skal ske i en workshop. Herefter kan en endelig kontrakt nok underskrives i starten maj,” fortæller han.

Politiet oplyser, at planen forløber efter tidsrammen.

“Køreplanen er nu, at det nødvendige udstyr skal installeres i biler, og det nødvendige it skal bygges op i løbet af sommeren, så vi kan være klar til at tage systemet i brug sidst på året. Det arbejder vi på nu,” fortæller Thomas Kristensen.

Læs også:

Sådan overvåger politiet din nummerplade helt automatisk

It-medie fik adgang til 4,6 millioner skannede nummerplader: Dette afslører data

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>