Microsoft: Nu går vi på jagt efter en helt ny type medarbejdere

Den stadig hårdere konkurrence i teknologiverdenen betyder, at det bliver mere og mere vigtigt for selskaberne at tiltrække de bedste hoveder i branchen.

Nu vil Microsoft sætte ressourcer ind på en ny type ansættelsesprogrammer for at give firmaet en mere slagkraftig arbejdsstyrke.

Microsoft har startet sit eget program, der blandt andet skal tiltrække personer med autisme.

Autisme er en udviklingsforstyrrelse, der kan forme sig på mange forskellige måder, men ofte ser man ekstremt gode evner på specifikke områder, og det er i den henseende, at Microsoft er interesseret i at henvende sig til netop denne gruppe.

“Personer med autisme har evner, som vi har behov for i Microsoft. Hvert individ har forskellige kundskaber; nogen har en fantastisk evne til at tilegne sig information, tænke på et højt detaljeniveau eller udmærke sig indenfor matematik eller kodning. Disse talenter ønsker vi at bringe til Microsoft,” skriver Mary Ellen Smith, der er Corporate Vice President, for Microsofts Worldwide Operations på sin blog.

Du kan læse hendes indlæg her.

Hun har i øvrigt selv en søn med autisme.

Flere begavelser
Mary Ellen Smith understreger samtidig, at det ikke alene handler om autisme, men at selskabet også er interesseret i medarbejdere med andre specielle begavelser.

Microsoft har i mange år haft en ansættelsesstrategi, der indebærer en bred viste af ansatte eksempelvis med forskellige etniske baggrunde.

Tiltag, der angivelig er medvirkende til at bringe Microsoft op i toppen af listen over de virksomheder, hvor de ansatte er gladest for at arbejde.

Erfaringer fra den danske virksomhed Specialisterne med autister på lønningslisten er også ganske gode.

Specialisterne arbejder med at udnytte personer med autismens særlige talenter til at få job i it-branchen. Evner, der blandt andet benyttes af den tyske software-gigant SAP.

Det kan du læse mere om her: Autister skal teste software for it-gigant

Læs også:

Her er verdens bedste it-arbejdspladser – her er medarbejderne mest tilfredse

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>