Internet-gigant scorer dansk stjerne-instruktør til ny film

Engang nøjedes Amazon med at være verdens suverænt største online-boghandler, efter selskabet overlevede dotcom-boblen i starten af årtusindet.

Siden er Amazon rykket i flere retninger, både som storspiller i skyen og som udfordrer til de traditionelle underholdsudbydere i flimmerkassen og på biografrækkerne.

Læs også: It-gigant hyrer Top Gear-trio for svimlende beløb

Senest har Amazon købt distributionsrettighederne til at vise den danske instruktør Nicolas Winding-Refns kommende film ‘The Neon Demon’, som blandt andre har Keanu Reeves på rollelisten.

Nicolas Winding-Refn har slået sit navn fast internationalt efter hans seneste film, ‘Drive’ og ‘Only God Forgives’, som begge blev nomineret til De Gyldne Palmer i Cannes, hvor han vandt instruktørprisen for ‘Drive’.

Det skriver Vanity Fair.

It-selskaber rykker ind på underholdning
Mere konkret er det selskabet Amazon Studios, der blev etableret i juni, som har købt filmen til biografdistribution i 2016 og derpå hurtig transformation til visning på selskabets Amazon Prime Instant Video.

Således går Amazon for alvor i fodsporene på storebrødrene fra Netflix og HBO, der både står bag produktionen af eksklusive tv-serier og visningen af tv-serierne via deres streaming-websites.

Amazon Studios har meldt ud, at selskabet sigter efter at producere 12 titler om året, der blandt vil tælle instruktøren Spike Lees ‘Chi-Raq’.

Udviklingen med it-selskaber for bordenden af film- og tv-produktion samt visning er noget, flere begræder, mens andre jubler over udviklingen. Det kan du læse mere om her.

Læs også:
Sådan vil internet-baseret tv komme til at forandre tv-markedet

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>