Folketingets website i knæ flere gange efter angreb fra udlandet

Op mod weekenden røg det danske parlaments hjemmeside, Folketinget.dk, af nettet som følge af et DDoS-angreb.

Hele fredag og natten til lørdag blev Folketingets internetleverandør Telia sat til at få gang i sitet igen, hvilket lykkedes lørdag formiddag omkring klokken 10.

Igen mandag morgen blev Folketinget.dk så sendt i sort igen.

“Vi er blevet udsat for et identisk angreb igen i dag,” forklarer Folketingets presseansvarlige Finn Tørngren Sørensen til Computerworld med henvisning til weekendens DDoS-angreb, som menes at komme fra udenlandske servere.

Den første angrebsbølge kan du læse mere om på Folketingets hjemmeside.

Har lukket for udlandet
Angrebene har fået den konsekvens, at sitet har lukket for adgangen fra alle udenlandske og mindre net-udbydere, som ikke har en tilkobling til Telias netværk.

Denne fremgangsmåde er også benyttet i dag, efter et netværk af udenlandske servere både fredag og i dag mandag har hamret så heftigt mod Folketingets firewall, at hjemmesiden er gået ned to gange på få dage.

Modtrækket betyder så samtidigt, at har du internet fra en større udbyder i Danmark som eksempelvis TDC med forbindelse til Telias netværk, burde du snildt kunne se Folketingets hjemmeside i dag.

“Sammen med Telia følger Folketingets Administration situationen nøje og åbner op igen for den fulde adgang, når de fjendtlige opkald er taget af, oplyser Folketingets administration til Ritzau.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>