Advarer om stort ransomware-angreb: Primitiv malware er pludselig blevet avanceret

Et nyt stort ransomware-angreb kan være under opsejling.

Forudsigelsen kommer fra sikkerhedsfirmaet Malwarebytes og bygger på, at ransomware-værktøjet DMA Locker bliver forbedret af de kriminelle og nu distribueres som et exploit kit.

Malwarebytes skriver, at DMA Locker i starten var ganske primitiv, men at udviklingen nu går stærkt, senest med version 4.0

“Tidligere var DMA Locker kendt for at blive installeret hackede remote desktoppe. Ny release er blvet distribueret via exploit kit (Neutrino).”

“Denne ændring er endnu et skridt mod en modning af malwaren og viser, at denne trussel vil sprede sig i større skala,” lyder det fra sikkerhedsfirmaet.

Langt mere effektiv malware
Danske DKCert skriver også om DMA Locker og vurderer ligeledes, at der er tegn på, at “bagmændene forbereder et større angreb.”

DMA Locker bruges af de kriminelle til at kryptere ofrenes data, hvorefter krav om løsepenge for krypteringsnøglen kommer i spil.

“Nu er DMA Locker 4.0 ude, og den er mere effektiv. Hver enkelt pc krypteres med en unik nøgle, og det er ikke muligt at dekryptere uden at have nøglen,” skriver DKCert.

Konkret angribes der nu ved, at exploit kittet Neutrino går efter en række kendte sårbarheder på ofrenes maskiner, typisk via browseren.

“Har pc’en med browseren en af sårbarhederne, kan den blive inficeret med skadelig software – herunder nu også DMA Locker,” forklarer DKCert, der ikke overraskende anbefaler, at man holder al sin software opdateret og anvender sikkerhedsprogrammer til at beskyttelse mod malware.

Læs også:

Ramt af ransomware: Den dag hackere krypterede 8.000 dokumenter på Aage Krogsdams computer

Teknik er ikke nok mod ransomware-angreb: Her er fem veje til moden it-sikkerhed

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>