Indisk it-gigant i Danmark: "Vi er ikke kommet for at stjæle jeres job"

Den indiske it-gigant Tech Mahindra har netop overtaget 60 arbejdspladser fra den danske it-virksomhed KMD, og den indiske virksomhed åbnede for nylig et helt nyt hovedkvarter i Ballerup nordvest for København. 

Men Tech Mahindra er ikke kommet for at stjæle danske arbejdspladser.

Det slår virksomhedens landechef i Danmark, Vikash Chowdharys, fast.

“Nogle mennesker tror, at globale virksomheder som vores kommer med hensigten om at flytte lokale arbejdspladser ud af landet. Men her vil jeg gerne sende en meget klar besked: Det er langt fra altid tilfældet,” siger han

Ifølge Vikash Chowdhary er det uundgåeligt, at nogle job forsvinder til lavtlønslande. Men han understreger, at det er i virksomheder som Tech Mahindras interesse at fastholde og udvide medarbejderstaben i Danmark. 

Vil ansætte flere danskere
Tech Mahindra har mere end 105.000 ansatte på verdensplan, og i dag har virksomheden 150 ansatte i Danmark, hvor af cirka halvdelen har dansk baggrund.

I fremtiden er det ifølge Vikash Chowdhary planen, at Tech Mahindra skal hyre endnu flere dansktalende medarbejdere.

Annonce:


For selv om Tech Mahindra er en global virksomhed med medarbejdere i mere end 51 forskellige lande, så er det helt afgørende, at virksomheden har medarbejdere med stor lokal forståelse. 

“Vi har den globale erfaring, men de løsninger, vi udvikler, skal udrulles lokalt og bygges lokalt. Derfor har vi også brug for et lokalt team, der taler det lokale sprog og forstår de lokale regler, magtstrukturer og de særlige lokale behov,” siger han.

Tech Mahindra har gennem mange år arbejdet tæt sammen med KMD om udvikling af offentlige it-løsninger. 

Og det er især i forbindelse med de offentlige løsninger, at det er vigtigt med det lokale kendskab, som medarbejdere med dansk baggrund og dansk sprogkundskaber kan tilbyde, oplyser Vikash Chowdhary. 

Tech Mahindra laver ganske vist stadigvæk løsninger, hvor arbejdet bliver udført af medarbejdere, der ikke sidder lokalt. 

Men det er ifølge Vikash Chowdhary de mest generiske løsninger, der bliver udført af medarbejdere, der sidder fjernt fra brugerne

De såkaldte high-end-løsninger, som eksempelvis dem der bliver udført i samarbejde med KMD, kræver derimod en langt større nærhed til kunden og brugerne.

“Det er ikke outsourcing” 
Derfor understreger Vikash Chowdhary også, at han ikke ser det som outsourcing, når Tech Mahindra løser opgaver for KMD. 

Han mener, at der er en tendens til, at vi mest af alt anskuer de indiske it-virksomhed som leverandører af underbetalt arbejdskraft.

En opfattelse, som han gerne vil ændre på.



Tech Mahindra har gennem mange år haft et partnerskab med KMD.

Det er en del forklaringen på, at Tech Mahindra for nyligt tegnede en overenskomst med fagforeninger Prosa og HK. 

Det indbefatter, at udenlandske arbejdskraft hos Tech Mahindra er sikret samme ansættelsesvilkår som danske medarbejdere. 

“Det er vigtigt for os, at vores medarbejdere har den nødvendige tryghed og føler, at de er i trygge hænder, men når vi kæmper om offentlige kontrakter, er det også vigtigt, at vi har en overenskomst,” siger han. 

Vil rekruttere fra CBS og ITU
Ifølge Vikash Chowdhary betyder det dog ikke nødvendigvis, at Tech Mahindra nu vil udbetale tårnhøje lønninger. 

“Det er mange mekanismer, der kan sikre, at du holder omkostningerne nede,” forklarer Vikash Chowdhary og uddyber. 

“Eksempelvis behøver du ikke altid at ansætte de meget rutinerede medarbejdere. Jeg kan i stedet tage ud på eksempelvis DTU eller CBS og hyre en række unge, energiske studerende, som vi kan oplære og sætte på vores projekter,” siger han. 

Tech Mahindra er blandt andet på jagt efter projektledere og solutions architects.

Læs også: 
KMD outsourcer hel afdeling til indisk firma – 60 KMD-ansatte får ny arbejdsgiver

KMD skiller sig af med sin mainframe-afdeling – 68 KMD-ansatte får ny arbejdsgiver

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>