It-opkomling mobber IBM i bitter patentstrid: I er et levn fra det 20. århundrede

For omkring to måneder siden anklagede it-giganten IBM den syv år gamle e-handelsmarkedsplads Groupon for brud på fire patenter, hvoraf to omhandlede Prodigy, som er en forgænger til internettet.

Nu har Groupon i starten af denne uge så svaret igen med et modsøgsmål for patentbrud.

Mere konkret har Groupon beskyldt IBM for at tilføje funktionalitet i it-gigantens egen middleware-platform WebSphere, som ifølge Groupon lader handlende sende beskeder til kunder baseret på disse kunders GPS-placering og deres brug af sociale medier som Facebook.

Denne teknologi mener Groupon at have patenteret tilbage i 2010, hvilket er årsagen til, at Groupon nu kræver betalinger for de ‘milliardvis af dollar’, som IBM har omsat for via det påståede patentbrud.

Det skriver Reuters.

Groupon: IBM er en dinosaur
Det er dog tonen i Groupons anklage, som for alvor har hævet et øjenbryn eller to.

For udover at kræve royalties for det påståede patentbrud, sender Groupn også lige en regulær sviner i retning af Big Blue.

“IBM forsøger at benytte sin status som en dial-up-æra-dinosaur ved at krænke rettighederne hos nutidens teknologiselskaber som Groupon,” lyder anklagen fra Groupons talsmand Bill Roberts ifølge Reuters.

Læs også: Disse 10 it-giganter har scoret flest patenter i 2015

I selve søgsmålet med IBM er tonen bestemt ikke mildere.

“IBM, et levn fra et af de engang-store teknologiselskaber i det 20. århundrede, har nu set sig tvunget til at tilrane sig intellektuelle rettigheder fra selskaber født i dette årtusinde,” lyder det fra e-handelsmarkedspladsen mod IBM.

Ubegrundet modsøgsmål
Hos IBM tager man umiddelbart situationen med knusende ro.

“Modsøgsmålet er helt ubegrundet,” lyder det fra selskabets talsmand Doug Shelton.

Han forklarer, at IBM i tre års tid har en fair og fornuftig licensaftale med Groupon på de områder, som IBM i marts anklagede Groupon for at have brudt.

“Vi er skuffede over, at Groupon nu forsøger at aflede opmærksomheden fra sin egen patentkrænkelse ved at sagsøge os,” forklarer IBM-talsmand Doug Shelton ifølge Reuters.

Læs også: 
Kæmpe-nederlag til Apple: Samsung vinder stort i retssag om iPhone-patenter

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>