Blog: Rejsekortets ledelse er sluppet billigt

Det er ikke på grund af tekniske problemer, at Folketingets trafikudvalg nu er endt i den absurde situation, at de skal diskutere problemer, som bliver løst af mellemledere i et normalt firma, der aldrig ville drømme om at problemerne skulle helt op til et spankingmøde med bestyrelsen.

Her på Version2 har der i årevis kørt en kvalificeret diskussion om Rejsekortet. Jeg har selv skrevet flere indlæg, blandt andet om de organisatoriske problemer den 22. august:
http://www.version2.dk/blog/rejsekortets-organisatoriske-problemer-68298

Jeg har også fået i hvert fald en reaktion, som tyder på at Rejsekortet følger diskussionen. Alligevel er det først nu hvor Ekstrabladet omtaler problemerne, at der sker noget afgørende.

Det tyder på at rejsekortets ledelse og ejere ikke har fortalt politikerne om de aktuelle problemer. Normalt vil sådan en opførsel føre til at nogle direktører får omgående besked på at tømme deres skriveborde. Her prøver politikerne selv at gå ind og løse problemerne, ligesom en leder der er nødt til at rette fejlene efter en inkompetent ansat han ikke kan slippe af med.

Her er så nogle af de opgaver som mangler at blive løst, og som en kvalificeret ledelse selv vil sørge for at løse:

Få et løbende overblik over problemernes omfang, og selv offentliggøre den. Herunder hvor mange gange hver måned det er nødvendigt at foretage manuelle rettelser af oplysninger om rejser, på grund af fejl i systemet. Det må være en betydelig og voksende omkostning for Rejsekortet.

Give kunderne adgang til at se alle oplysninger der er registreret for deres rejsekort, så de ikke først skal bestille oplysningerne og Rejsekortet sende dem, før kunderne kan fortælle hvad der egentlig skal rettes. Det betyder ofte en dobbelt behandling af hver fejl.

Vise tydeligt, hvor der har været nogen inde og lave manuelle rettelser i rejseoplysninger, så kunderne kan se hvad der faktisk er registreret, og hvad der senere er ændret.

Sørge for at defekt udstyr bliver repareret hurtigt. Måske give en dusør til de kunder som opdager og rapporterer en fejl.

Få præcise regler så kunderne ved hvad de har at rette sig efter, og sørge for at kontrollørerne kender de gældende regler.

Fortælle tydeligt på deres webside hvordan systemet egentlig fungerer, så kunderne ved hvad de skal tage hensyn til.

Få fat på noget kvalificeret assistance, som kan finde ud af hvordan kunderne lettere kan huskes på at checke ud, når nu systemet er bygget som det er. Det er mit eget fagområde, så jeg ved det kan gøres bedre end med den nuværende skiltning.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>