S-politiker: EU bør stoppe dansk telefusion

Det er skidt for konkurrencen på det danske telemarked, hvis to af de største teleselskaber får lov til at slå sig sammen. Ifølge det socialdemokratiske europaparlamentsmedlem Jeppe Kofod vil fusionen føre til et duopol, som vil skade konkurrencen.

»Jeg håber faktisk, at kommissionen afviser Teliasoneras og Telenors fusionsplaner. Med en markedsandel på 40 procent vil det her kun betyde én ting for forbrugerne, og det er højere priser,« siger Jeppe Kofod til Ritzau ifølge Finans.dk.

Han peger på, at det tidligere statslige monopolselskab TDC sidder på 42 procent af markedet, og derfor risikerer danskerne, at TDC og det nye fusionsselskab reelt vil dele markedet mellem sig og kontrollere prisudviklingen.

En tilsvarende situation opstod i USA, hvor det tidligere statsmonopol blev splittet op i mange mindre selskaber, men efter flere fusioner er endt med to dominerende teleselskaber, AT&T og Verizon, som kontrollerer størstedelen af markedet.

Telenor og Telia ønsker at fusionere i Danmark på grund af konkurrencen på det danske marked, hvor der indtil 2012 var fire mobilnetværksoperatører. I 2012 slog Telenor og Telia sig sammen om at drive et fælles mobilnetværk.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>