Telefusion kan betyde bedre konkurrence på dansk telemarked

Telenor og Telia har siden 2012 drevet et fælles mobilnetværk på dansk jord. I dag har selskaberne annonceret, at samarbejdet nu følges op af en sammenlægning i Danmark. Og selvom det betyder færre store spillere på teleområdet, mener teleanalytiker Torben Rune ikke, at der er grund til bekymring om konkurrencen.

»I almindelig konkurrencemæssig forstand skulle det svække konkurrencen, men omvendt gør fusionen konkurrenten, der nu er tilbage, meget kraftigere og bedre rustet til at konkurrere med TDC,« siger han.

TDC får i konsortiet en langt kraftigere konkurrent, der kan holde dem i skak, lyder det fra Torben Rune.

»Det skyldes at telemarkedet er præget af, at det kræver store investering at drive et teleselskab. Og de investeringsbehov, der er i branchen, er jo langt bedre udfyldt jo større spillerne er.«

Som et eksempel på, hvad fusionen kan ændre, nævner teleanalytikere TDC’s opkøb af Dongs fibernet i hovedstadsområdet.

»Det kunne TDC slippe af sted med uden nævneværdig konkurrence, fordi der ikke var nogen, der var store nok, til at tage kampen op. Det er bare et eksempel, men på længere sigt har jeg en forventning om, at TDC vil møde langt større modstand fra det her konsortium,« fortæller Torben Rune.

Derfor forventer Torben Rune også, at fusionen kommer til at gavne markedet. Og i sidste ende kan sammenlægningen af Telia og Telenor åbne for en ny virksomhed på telemarkedet, når frekvenslicenserne igen skal i på auktion.

Det vil for eksempel ske senest i april 2016, når de første 3G-licenser skal genudbydes.

»Der vil der være en anden magtfordeling på det danske marked, og det kunne godt føre til, at der kom en ny spiller på banen,« siger Torben Rune.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>