Vattenfalls tyske havmøllepark leverer den første strøm

Med nogen forsinkelse leverede DanTysk havmølleparken onsdag den første strøm til elnettet.

Allerede i april i år startede montagen af havmølleparkens første vindmølle, og fire måneder senere var alle 80 møller stillet op. Men først onsdag den 3. december rundede parken så den milepæl, som hedder levering af den første vindmøllestrøm ud på nettet.

Ifølge de oprindelige planer skulle parken her have været i fuld drift, men en forsinket kabelleverance fra Siemens har udskudt idriftsættelsen.


Vindmøllerne på Dantysk Havmølleparken blev opstillet i perioden fra april til august i år.

Frem til begyndelsen af 2015 bliver resten af vindmøllerne i den 288 MW store park sat i drift én ad gangen., oplyser den ene af ejerne af parken, Vattenfall i en pressemeddelelse. Stadtwerke München er den anden ejer.

DanTysk parken ligger i Nordsøen, 70 kilometer vest for øen Sild i Nordsøen, og selskaberne forventer en årlig elproduktion på 1,3 TWh, hvilket svarer til det årlige elforbrug i 400.000 tyske hjem.

Vattenfalls koncernchef, Magnus Hall, er glad for at milepælen er nået på DanTysk-propjektet, som han kalder et stort og meget komplekst projekt. Ikke mindst fordi han forventer en betydelig ekspansion i Vattenfall inden for vindenergi:

»Vattenfall planlægger at investere 11 milliarder svenske kroner i vindprojekter i løbet af de næste fire år. I dag er det billigere at bygge vindmøller på land, men det er lykkedes at reducere anlægsomkostningerne til havbaseret vindenergi betydeligt,« siger han i pressemeddelelsen.

Driften af DanTysks 80 vindmøller vil blive overvåget fra Vattenfalls kontrolcenter i Esbjerg, der er et af Europas største centre for overvågning af vindmøller.

Medarbejderne her holder døgnet rundt øje med Vattenfalls knap 1.000 vindmøller i Danmark, Sverige, Tyskland, Holland og Storbritannien.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>