Apple open sourcer sit store programmerings-sprog Swift

Det er et år siden, at Apple løftede sløret for det, der dengang blev et ‘super-programmerings-sprog,’ nemlig Swift, som første gang blev præsenteret på selskabets store udvikler-konference, WWDC, i 2014.

Nu benytter Apple sig af årets WWDC til at ‘open source’ programmerings-sproget, som dermed bliver frit tilgængeligt for alle, der har lyst til at bidrage.

“Vi mener, at Swift er det næste store programmerings-sprog, som vi alle vil komme til at skrive applikationer og udføre system-programmering i i de kommende 20 år,” lød det mandag aften fra Craig Federighi, der er Apples chef for software-udvikling, fra scenen på WWDC-konferencen, der finder sted i San Francisco.

Apple vil ifølge ham lancere compiler og libraries til iOS, OS X og Linux under en open source-licens mod årets udgang.

Ny udgave tilgængelig
Apple har samtidig benyttet sig af den store udvikler-konference til at præsentere en ny og opdateret udgave af programmerings-sproget.

Den ny udgave har fået navnet Swift 2, som er i iOS 9-beta fra mandag.

Ifølge Apple indeholder den en række nye funktioner og forbederinger, som gør det muligt at skrive langt hurtigere apps, end det tidligere har været tilfældet.

Du kan læse mere om Swift her:

Apples nye super-teknologi til apps: Derfor deler Swift vandene

Disse ting er de hotteste inden for app-udvikling lige nu

Apples plan: En kæmpe-sværm af nye og innovative apps på vej til dig

9 programmerings-funktioner som Apple har kopieret – her har Apple fået ideerne

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>