Fængslet Atea-ansat styrede bestikkelseskonto

En ansat i Atea, der er fængslet i bestikkelsessagen fra Region Sjælland, har erkendt, at han “aktivt administrerede” den særlige interne konto 2840, som er et af de centrale punkter i sigtelserne mod en stribe personer med tilknytning til Atea, Regions Sjælland og Rigspolitiet.

Det fremgår retsbogen fra det grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing, som Computerworld har fået aktindsigt i.

Den famøse konto blev angiveligt brugt til at betale private rejser og hotelophold til ansatte i Region Sjælland.

Den fængslede Atea-medarbejder, der ligesom de fem øvrige fængslede i sagen nægter sig skyldig i sigtelsen om bestikkelse, har ifølge retsbogen desuden forklaret, at flere andre – herunder den nuværende ledelse i Atea – kendte til eksistensen af bestikkelseskontoen.

“Sigtede har forklaret, at både den nye og den gamle ledelse i Atea var bekendt med anvendelsen af kontoen,” står der i retsbogen.

Den forbudte konto
Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ateas danske direktør Morten Felding, der selv tidligere har fortalt, at han er sigtet i bestikkelsessagen, fordi han ikke har reageret tilstrækkeligt hurtigt på de ulovlige forhold.

Til dagbladet Børsen fortæller Morten Felding, at han fik kendskab til den særlige konto kort efter sin tiltræden i Atea i 1. maj 2014, hvor han ifølge Børsen blev orienteret af den nu fængslede Atea-medarbejder.

Overfor Børsen erkender Morten Felding, at han allerede på det tidspunkt var opmærksom på, at anvendelsen af pengene på den særlige konto kunne være i strid med loven.

“Jeg var helt i chok over den information og sagde til min konsulent, at det lød pivhamrende ulovligt,” siger Morten Felding til Børsen.

Læs også:

SKI-direktør kræver garanti mod bestikkelse fra Atea – ellers er det ud

Atea risikerer at blive udelukket fra offentlige it-kontrakter i hele Europa

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>