Forsvarer i bestikkelsessag: Sigtelse mod it-topchef er ved at smuldre

Politiet og anklagemyndigheden har ikke fremlagt beviser, der understøtter beskyldningerne om, at der er foregået bestikkelse i Region Sjælland helt tilbage til 2007.

Det siger advokat Mariann Jørn Hansen, der er forsvarer for den sigtede, som til daglig arbejder hos Rigspolitiet.

Dermed kan en væsentlig del af den meget omtalte bestikkelsessag ifølge forsvaren være ved at smuldre, før sagen for alvor er kommet i gang.

Mariann Jørn Hansens klient var frem til 2012 ansat i Region Sjælland og var blandt de seks personer, som den 10. juni blev varetægtsfængslet i sagen. Ligesom de øvrige sigtede i sagen nægter manden sig skyldig.

“Han er jo rejst fra regionen for længe siden. Hans problem er, at det, der er sket – hvis der er foregået noget – jo er sket, mens han ikke var ansat i regionen,” siger Mariann Jørn Hansen til Computerworld.

Men der jo tale om sigtelser, der går tilbage til 2007?

“Ja, men vi har intet materiale. Vi aner ikke, hvad det er, for der er ikke kommet noget frem,” siger advokaten og henviser til en kendelse fra Østre Landsret, som i onsdag mod politiets vilje valgte at løslade den pågældende plus to af de andre sigtede i sagen.

Så du siger, at anklagemyndigheden ikke har lagt materiale frem i retten om, hvad der er foregået tilbage i til 2007?

“Retten skriver i kendelsen, at min klient er sigtet i faktuelt begrænset omfang, og at man ikke fra anklagemyndighedens side er kommet frem med oplysninger om, at han skulle have gjort noget i forhold til den konto, der har været omtalt.”

“Som jeg læser det, er der ikke nogen beviser i perioden fra 2007 til 2012, og på nuværende tidspunkt har vi ingen oplysninger om, at der er modtaget noget som helst i perioden,” siger Mariann Jørn Hansen.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra specialanklager Jørn Thostrup, som fører sagen på vegne af anklagemyndigheden.

Lukkede døre i retten
Mariann Jørn Hansen er ligesom flere af de øvrige forsvarsadvokater utilfreds med, at sagen indtil videre er kørt for lukkede døre.

Det betyder, at offentligheden ikke har adgang til at høre de sigtedes forklaring om, hvad der er foregået i Region Sjælland og de to it-firmaer Atea og 3A-it, som også er involveret i sagen.

“Vi ville gerne have dørene åbnet, så vores klienter kunne få mulighed for at give deres version af sagen. Men det ville politiet ikke på det tidspunkt,” siger Mariann Jørn Hansen.

Samme melding kommer fra advokat Jesper Madsen, der er forsvarer for en anden af de sigtede, som i onsdag blev løsladt. Han er især utilfreds med, at de sigtede under deres fængsling har været afskåret fra at udtale sig til pressen, mens ledelsen i Atea har udtalt sig til flere medier.

“Det har været en urimelig periode, hvor Atea har haft frit spil til at udtale sig om alt muligt, selvom de også er sigtet i sagen. Vi andre har ikke måttet sige noget, fordi retsmøderne er foregået for lukkede døre,” siger Jesper Madsen.

Læs også:

Korruptionssag: Derfor er kun tre af de seks varetægtsfængslede it-topfolk blevet løsladt

Tidligere ansatte: Bestikkelse var helt normalt i Atea

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>