Onsdag morgen: Seks fængslet i it-bestikkelsessag – sigtes for bestikkelse i forbindelse med it-indkøb i Region Sjælland

Efter mere end 13 timers grundlovsforhør er seks personer tidligt onsdag morgen blevet varetægtsfængslet i tre uger – frem til 2. juli – ved Retten i NykøbingFalster.

De seks er sigtet for bestikkelse, som blandt andet omfatter rejser til Dubai og USA. De har ifølge flere medier kæret rettens kendelse til landsretten.

Retten begrunder fængslingen med, at de sigtrede vil kunne ødelægge politiets efterforskningsarbejde, hvis de er på fri fod.

Alle seks nægter sig skyldige.

Retten har på anmodning fra de sigtedes forsvarere nedlagt navneforbud.

Det betyder, at medier ikke må oplyse navnene på de nu fængslede it-folk.

I alt 13 personer blev i går tirsdag anholdt i en storstilet aktion, som blev udført i fællesskab af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Bagmandspolitiet.

Sagen omfatter blandt andet rejser til Dubai og USA. Rejserne blev givet til de ansatte i Region Sjælland og Rigspolitiet, og blev betalt fra en særlig konto hos it-firmaet Atea, som samtidig var leverandør til Regionen.

Atea har angiveligt stillet op mod en million kroner til rådighed for deres samarbejdspartnere hos de offentlige kunder.

Politiet mener, at ulovlighederne har stået på siden 2007.

Læs også:
Politiet ransager Ateas hovedkvarter i Ballerup

Efter tirsdagens 13 it-anholdelser: Stor sag under opsejling

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>