Rigmand byder 75 milliarder kroner for fransk telekæmpe

Det multinationale teleselskab Altice fra Luxembourg, med den fransk-israelske rigmand Patrick Drahi i spidsen, har budt cirka 75 milliarder kroner for at købe teleselskabet Bouygues Telecom.

I dag har Bouygues Telecom hovedkvarter Frankrig, men har omkring 130.000 medarbejdere spredt ud på 80 lande, der tilsammen genererer en omsætning i omegnen af 250 milliarder kroner.

Buddet på Bouygues Telecom skulle ifølge The Wall Street Journal være faldet for omkring 10 dage siden.

Aktiekursen stiger
Efter rygterne om et muligt snarligt køb er sevet ud, er aktiekursen på Bouygues Telecom steget med 14,3 procent.

Hvis det lykkes Altice og Patrick Drahi at få gaflen i Bouygues Telecom, er det ifølge finansavisen meningen, at det franske teleselskab skal indgå i rigmandens relativt nye franske selskab Numericable-SFR.

Dette selskab bliver dermed det største teleselskab i Frankrig målt på abonenneter; en ære som Numericable-SFR i så fald overtager fra Orange.

Opkøb er kommet i modvind
Med et muligt køb af Bouygues Telecom vil Patrick Drahi indkøbskurv bestående af teleselskaber på begge sider af Atlanterhave være løbet op i små 200 milliarder kroner i de seneste års tid.

Udover købet af Numericable-SFR har rigmanden med en personlig formue i nærheden af 90 milliarder kroner sat tænderne i den amerikanske kabel-virksomhed Suddenlink Communications for 60 milliarder kroner og i Portugal Telecom for 55 milliarder kroner.

Samtidig har Patrick Drahi åbent erklæret, at han er på udkig efter flere televirksomheder på det nordamerikanske kontinent.

Det forventes, at hvis han lykkes med sit forehavende omkring Bouygues Telecom, vil en af de første opgaver blive at skabe synergi-effekter mellem de franske teleselskaber, hvilket uundgåeligt vil betyde omkostningsreduktioner inden for it, marketing og netværksinvesteringer.

Indtil videre er opkøbet dog kommet ind i regulatorisk modvind, da de franske telemyndigheder har modsat sig sammensmeltningen mellem de to store teleselskaber.

Læs også:
Priserne styrtdykker: Hvordan skal telebranchen overhovedet overleve?

Genbrug af telefoner og pc’er på vej mod boom

Derfor kan en tele-fusion føre til højere mobilpriser for kunderne

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>