Syriske hackere ydmyger USA på det amerikanske forsvars website

Den syriske hackergruppe The Syrian Electronic Army har udført et såkaldt defacement-angreb på det amerikanske forsvars hjemmeside.

Angrebet blev sat ind i går aftes dansk tid, hvor de syriske cyberkrigere med officiel støtte til den syriske præsident Bashar al-Assad først fik fjernet hjemmesideindholdet, så de derefter kunne plante deres eget budskab.

I en kort periode kunne man ifølge CNN læse følgende på det amerikanske forsvars hjemmeside.

‘Your commanders admit they are training the people they have sent you to die fighting’

Advarsler på Facebook
Budskabet er skrevet på gebrokkent engelsk og kan oversættes til noget i stil med ‘Jeres kommanderende har indrømmet, at de har trænet de personer, de har udsendt til at falde i kamp’.

Med andre ord forsøgte The Syrian Electronic Army at ydmyge USA på amerikanernes eget website, hvorefter en del af hjemmesiden blev lukket fra amerikansk hold for at undgå eventuelle sikkerhedsbrud.

På Facebook advarede det amerikanske forsvar sine følgere mod at bruge websitet, selvom hjemmesiden udelukkende bruges som informationssite – og altså ikke indeholder nogen fortrolige informationer.

CNN beretter, at den syriske elektroniske hær senere pralede med sine bedrifter via cyberkrigernes Twitter-profil.

Kineserne har lige hacket USA
Det syriske angreb kommer lige efter, at kinesiske statshackere er under mistanke for at have været på besøg på adskillige computere hos amerikanske myndigheder.

Mistanken går på, at hackerne fra Kina kan have fået fat i oplysninger om op mod fire millioner tidligere og nuværende medarbejdere i offentlige stillinger helt tilbage til 1985.

Chef for non-profitorganisationen Center for Strategisk og Internationale Studier i Washington, Jim Lewis, sagde i den forbindelse til Financial Times, at han mistænkte kineserne for at bygge en kæmpe database over de offentlige ansatte i USA.

Formålet skulle være at få fat i offentligt ansatte, der har adgang til sensitive informationer samt stå i en livssituation, der gør dem til lette mål for manipulation.

“Hvis du for eksempel kan se, at en medarbejderes kone har brystkræft og en lægeregning på 1,3 millioner kroner, så gør det dem til meget mere interessante mål, hvis du ønsker at rekruttere dem til kinesiske spioner.”

Kina har afvist alle anklagerne og kaldt dem for uansvarlige.

Læs også:
Advarsel til danske CIO’er: Her er de vigtigste sikkerheds-issues i 2015

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>