Vigtig tele-organisation bekræfter: Vi skal nok få 5G klar i tide

Alle de store tele-spillere har kigget godt og grundigt i spåkuglen og spået, at det lynhurtige 5G-netværk vil være klart til kommercielt brug i 2020.

Det kan du læse mere om her: 5G forandrer alt: Sådan arbejder telegiganterne med det lynhurtige internet.

Telekæmperne siger i samme åndedrag, at selvom 2020 er målet, er 5G-standarden ikke på plads endnu, og derfor kan premiere-året blive skubbet frem eller tilbage.

Nu kommer FN’s standard-organisation for it- og kommunikations-teknologier, ITU (International Telecommunication Union), så på banen med nye 5G-udmeldinger.

sin hjemmeside har ITU offentliggjort et detaljeret indblik i standardiseringsplanerne for 5G, som viser, at 5G-standardarbejdet vil være færdiggjort i løbet af 2020.

Se tidsplanen her
Under overskriften ‘International Mobil Telekommunikation i 2020 og hinsides’ skriver standardiseringsorganisationen, at den vil færdiggøre visionerne for 5G i løbet af i år.

Du kan her se organisationens tidslinje for 5G-arbejdet.

Kilde: ITU’s hjemmeside (klik for større kort)

Telekæmperne klar til 5G

Mens alt dette standardiseringsarbejde pågår, er telekæmperne allerede begyndt at teste 5G i deres laboratorier.

Blandt andre Ericsson og Huawei i længere tid eksperimenteret med 5G, som menes at blive 100 gange hurtigere, have mindre forsinkelse og klart mere kapicitet, end vi kender fra de nuværende 3- og 4G-netværk.

Det kan du læse mere om her: Så ekstremt hurtigt bliver 5G: Download en hel HD-film på et sekund.

De øgede hastigheder betyder, at du kan hente en film i høj kvalitet til din computer på få sekunder, mens den øgede kapacitet vil få stor betydning for det kommende internet of Things, hvor milliardvis af enheder kobler sig på nettet.

Læs også:
5G forandrer alt: Sådan arbejder telegiganterne med det lynhurtige internet

5G-auktionerne kan blive helt anderledes: Sådan skal fremtidens mobilnet sikres

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>