Apple risikerer ekstraregning på 5,6 milliarder kroner for patentbrud

Apple med iPads og iPhones på reolerne har måske været lidt for hurtige til at benytte patentbeskyttede mikrochips i sine seneste tablets og smartphones.

For en jury i den amerikanske delstat Wisconsin mener, at Apple har brugt strømeffektive processorer, som Wisconsin Universitetet har patenteret tilbage i 1998.

Hvis den endelig dom falder ud til universitets fordel, kan Apple risikere at skulle betale 862,4 millioner dollar svarende til godt 5,6 milliarder kroner.

Det skriver BBC.

En sag mere på vej
I 2008 stævnede Wisconsin Universitetet også chip-giganten Intel for et lignende misbrug af samme patent, og den sag endte med et forlig på et ukendt beløb.

I den verserende mod Apple hævder universitet, at det har forsøgt at tilbyde en licens til Apple, så it-selskabet mod betaling kunne benytte de omtalte chips helt legalt.

Men det tilbud har Apple ifølge BBC ikke taget imod,

Da Apple tilsyneladende har kendt til patentmisbruget, og derefter overlagt har fortsat brugen af de omtalte processorer, kan det føre til skærpede omstændigheder og en større bøde.

Konkret omhandler sagen patentmisbrug i iPhone 5, 6 og 6 Plus. Samtidig har universitet også rejst sag mod Apple om eventuelt misbrug i selskabets nyeste smartphones, 6S og 6S Plus.

Læs også: 
App-frygt: Apple fjerner flere apps i sin butik

Fire grunde til at virksomheder ikke bør vælge Apple-produkter: Er du enig?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>