Blog: Det er dælme vigtigt, hvem der leverer hardware

Digitalisering er de seneste år heldigvis i stigende grad blevet synonymt med løsning af opgaver, understøttelse af processer og i det hele taget brugernes behov. Men da Dell i denne uge gjorde købet af EMC officielt, blev fokus igen rettet mod hardwaren.

I teknologiformidlingen gør vi alt, hvad vi kan for at reducere kompleksiteten i digitaliseringen, så diskussionen om værdien af digitalisering ikke drukner i teknik, bits og bytes. Men realiteten er, at kompleksiteten øges, og jo mere digitalisering desto mere hardware skal der bruges.

Global magtkamp
Dells opkøb af EMC er en afgørende handling i en global magtkamp, hvor hardwareproducenterne ligesom softwareleverandører, teleselskaber og alle de andre aktører i digitalisering herunder slutbrugerne bliver påvirket. IDCs analytikere har i denne Insight leveret en grundig gennemgang af den komplekse transaktion inklusive de overordnede globale markedsforhold, som bliver grundigt rystet af handlen.

Det er dælme vigtigt, hvilke producenter der står tilbage som leverandører af hardware til de store megamonster datacentre, hvor cloudløsningerne i stigende grad kommer til at bo. Det har betydning for den samlede infrastruktur, hvordan software skal skrives og afvikles og ikke mindst prisen på den samlede digitalisering.

Og det er dælme ligeså vigtigt, hvilke producenter, der står tilbage som leverandører af den hardware, som bliver tilbage i virksomheder og organisationer både til drift og udvikling, ligesom pc-en stadig lever i bedste velgående og bliver skiftet ud (måske ikke så hurtigt som tidligere; men ikke desto mindre er et vigtigt element på den digitale arbejdsplads).

Ledelse og kontrol
I et gennemdigitaliseret samfund er det nødvendigt, at vi engagerer os i den globale magtkamp mellem hardwareproducenterne (og alle andre it-aktører) – ikke bare udfra en økonomisk og konkurrencemæssig betragtning men også udfra en samfundsmæssig betragtning:

Når alle kritiske processer er digitaliseret og involverer it-infrastruktur, så skal vi kunne lede, kontrollere og i yderste konsekvens tage magten over infrastrukturen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>