Google på vej med det helt store redesign af Androids App-butik



Material Design er markant mere gennemsyret den nye Play Store

Android-systemet Play Store, Googles content-butik til mobile platforme med apps, bøger, tegneserier, film og musik, får meget snart en ny gang maling for at sige det mildt.

Imens det sådan set ikke er en nyhed i sig selv – det har vi vist et stykke tid – så har Googles UI ingeniør, Kirill Grouchnikov, lagt en række billeder op på Google+, som viser, hvordan systemet kommer til at se ud.

På billederne kan du se, at næsten alle elementer af Play Stores brugerflade bliver ændret, hvilket strækker sig fra animationerne til hvordan du navigerer rundt i appen.

Blandt andet bliver app-butikken opdelt i to forskellige afdelinger: “Apps and Games”, og “Entertainment”. I dag er begge dele blandet sammen på en forside, som er svær at skabe overblik over.



Designskiftene igennem tiden.



Menuskift i den nye Play Store

Mere enkelt design
De to nye faner er et markant bedre design end det eksisterende, som reelt set er opdelt i seks forskellige grupperinger: apps, spil, film, musik, bøger og magasiner/aviser.

Play Store får også en større lighed med Googles andre apps, som har fået implementeret “Material Design”. Material Design er et designsprog, hvor animationer skal være levende.

Kirill Grouchnikov har dog ikke lagt en dato op for, hvornår det store redesign af Play Store kommer ud til os dødelige. Indtil videre på vi leve med et “soon”.

Opdateringen af Play Store kommer i forlængelse af, at Android 6.0 Marshmallow også så småt begynder at komme ud på Android-telefoner. En opdatering som ikke byder på de store nye tiltag, men i stedet optimering og netop en større udrulning af Material Design.

Læs også: Gør din Android mere spændende: Her er syv gode “launchers”

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>