Her er it-udviklernes favorit-teknologier

Programmeringssproget JavaScript er det hyppigst benyttede på verdensplan tæt efterfulgt af database-sproget SQL.

Det viser en opgørelse som it-udviklingssitet Stack Overflow har publiceret med svar fra knap 22.000 udviklere i hele verden.

Oversigten viser også, at Java, C# og Python følger godt med i topstriden.

Sitet har også spurgt sine brugere, hvilke programmeringssprog og teknologier, som de elsker og hader allermest.

På kærlighedssiden topper iOS-sproget Swift, mens respondenterne hader Salesforce-platformen, Visual Basic og WordPress allermest.

Mange it-folk i Norden
Udover rangering af de mest benyttede programmeringssprog opstiller Stack Overflow også en række mere eller mindre interessante fakta om it-udviklere – baseret på Stack Overflow-brugernes tilbagemeldinger.

Eksempelvis kan man se, at der bor flest it-udviklere i Luxembourg, hvor omkring 40 folk ud 1.000 beskæftiger sig med kode.

Norden er for øvrigt godt repræsenteret i den oversigt, da Island, Sverige og Finland også sniger sig med på top 5-listen.

Gennemsnitsalderen på it-udviklerne anslås til at ligge på 28,9 år, mens de fleste kodenørder (41,8 procent) er selvudlærte udi programmeringens ædle kunst.

5,8 procent er kvinder
Ud fra Stack Overflow-læsernes feedback fremgår det også, at 92 procent af verdens programmører er mænd, mens 5,8 procent er kvinder.

Resten ønsker ikke at oplyse deres køn eller angiver ‘andet’ i undersøgelsen.

Som en lille humoristisk krølle på halen har Stack Overflow også undersøgt, hvor it-udviklerne drikker mest kaffe, cola og andre koffeinholdige drikke.

I koffein-oversigten sniger Danmark sig op på en sjetteplads med 2,7 koffeinholdige drikke om dagen, mens Norge ligger helt i top med et gennemsnit på 3,09 per udvikler.

Du kan selv se hele oversigten fra Stack Overflow her.

I undersøgelsen angives det desuden, at spørgsmålene er udsendt på engelsk.

Derfor kan der godt være en underrepræsentation af udviklere, der måske kan flere programmeringssprog, men ikke er så engelskkyndige, at de har meldt tilbage på spørgeskemaet.

Læs også: 
“Jeg kunne ikke tale engelsk, da jeg var i USA første gang – men jeg kunne snakke BASIC”

Test-dig-selv: Er du skrappere end Danmarks bedste programmører?

De vinder igen-igen: Danmarks bedste programmører kommer fra København

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>