Kæmpefusion på vej: Western Digital køber SanDisk

Den store harddisk-producent Western Digital køber SanDisk, der er blandt verdens største producenter af hukommelses-chip.

Westen Digital lægger knap 125 milliarder kroner på bordet i handelen, der er seneste kapitel i den konsoliderings-bølge, der for tiden fejer gennem den globale chip-industri.

SanDisk har været til salg i et stykke tid. Selskabet har således også haft drøftelser med Micron Technology som mulig ny ejer.

Western Digital, der producerer harddiske og SSD’er til pc’er, servere og lignende, fik for blot en måned siden tilført 25 milliarder kroner i investerings-kapital fra statsejede kinesiske Tshinghua University, der købte sig ind i selskabet.

Tsinghua har fornylig også budt 155 milliarder kroner Micron.

Industrien er præget af pris-pres fra kunderne, hård konkurrence samt den teknologiske omstilling mod blandt andet det spirende Internet of Things og de mange forskellige tablet- og smartphones, som bliver udviklet.

SanDisk er verdens tredjestørste producent af flash-hukommelse, som i stigende omfang anvendes i smartphones, tablet-computere, bærbare computere og i datacentre.

Går alt efter planen, vil den endelige fusion blive gennemført i til næste efterår.

Handlen kommer lige i kølvandet på Dells milliard-køb af storage-kæmpen EMC.

Det kan du læse mere om her: Dell køber EMC for 440 milliarder kroner: Nu vil selskabet i krig med alle it-giganterne

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>