Millionslagsmål ender i retten: Kapitalfond føler sig snydt efter køb af dansk it-virksomhed

Et skuffende regnskab i softwarefirmaet Tia Technology har ifølge finans.dk udløst et juridisk slagsmål mellem de kapitalfonde EQT og GRO Capital (tidl. Dansk Kapitalanlæg).

I 2014 lagde EQT ifølge finans.dk op mod en halv milliard på bordet, da man købte Tia Technology. Men i det første regnskab efter overtagelsen måtte Tia Technology lægge ryg til et dramatisk fald i driftsresultatet. På bundlinien betyder det, at overskuddet efter skat faldt fra 30 til 5 millioner kroner.

Den væsentligste forklaring på nedturen er en voldsom stigning i såkaldt eksterne omkostninger, som steg fra 29 til 52 millioner kroner. Men regnskabet giver ikke noget forklaring på, hvad der har udløst den store ekstraregning.

Det betyder, at EQT nu pludselig står med et dyrt betalt selskab, der har svært ved at leve op til de gyldne løfter om vækst og overskud.

Ifølge finans.dk mener kapitalfonden EQT, at de tidligere ejere forud for handelen har tilbageholdt vigtig viden om tilstandene i Tia Technology.

Derfor har EQT nu anlagt en voldgiftssag mod de tidligere ejere i GRO Capital, fordi man mener, at prisen for Tia Technology har været sat for højt i forhold til de reelle resultater i selskabet.

EQT kræver ifølge finans.dk et tocifret millionbeløb tilbagebetalt fra GRO Capital.

GRO Capital ønsker ikke at kommentere sagen over for finans.dk.

Hos EQT ønsker partner Jannik Kruse Petersen ikke at kommentere sagen over for Computerworld. Det samme gælder Tia Technologys direktør Jakob Schou Meding.

Tia Technology vandt i 2014 Computerworlds top 100 i kategorien “branchesoftware”.

Læs også:

Softwarehus skovler penge ind på forsikringsløsninger

Softwarefirma: Vores kunder er for konservative

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>