Atea-chef efter bestikkelsesrapport: "Problemet ligger ikke hos Atea, men hos regionen"



Ateas danske direktør. Morten Felding, er tilfreds med resultatet af en kulegravning af af Region Sjællands it-indkøb.

Ateas øverste chef i Danmark , Morten Felding, er glad for resultaterne i den revisionsundersøgelse af mulig bestikkelse i forbindelse med Region Sjællands it-indkøb hos Atea, som revisionsfirmaet PwC har fremlagt.

Morten Felding mener, at PwC’s undersøgelse lukker luften ud af de mistanker om urent trav, som ramte Atea efter en foreløbig undersøgelse i efteråret.

Det billede, som PwC nu tegner, svarer ifølge Atea-direktøren til, hvad Atea tidligere har meldt ud om, hvordan samhandlen med Region Sjælland er foregået.

Han mener derfor, at sagen om Ateas samhandel med Region Sjælland nu først og fremmest handler om, hvordan regionen har håndteret sine it-indkøb.

Læs mere her: Mistanke: Atea leverede varer direkte til sigtede i bestikkelsessag

“Det er positivt, at PwC kommer frem til det samme, som vores egne grundige interne undersøgelse af, hvordan der er blevet solgt til Region Sjælland,” siger Morten Felding, som dog understreger, at han kun kender PwC-rapportens konklusioner fra omtale i pressen.

“Selvfølgelig er det tilfredsstillende, at det, vi hele tiden har sagt, nu er blevet bekræftet,” siger Morten Felding.

“PwC siger, at det ikke længere handler om 55 millioner kroner, der ikke kan redegøres for, og at der var masser af leveringsadresser ,som ikke tilhørte regionen, eller at regionen har betalt for meget for dens varer. Nu er vi nede på et beløb på 7.000 kroner og tre leveringsadresser, som Bagmandspolitiet kigger på,” siger han.

“Problemet ligger ikke hos Atea, men hos regionen selv, der ikke har styr på de interne processer,” siger Morten Felding.

Sagen om bestikkelse i Region Sjælland brød frem i juni sidste år, hvor 13 tidligere og nuværende medarbejdere i Region Sjælland, Rigspolitiet, Atea og firmaet 3A-it blev anholdt og sigtet for over en årrække at have givet og modtaget bestikkelse i forbindelse med Ateas salg til regionen.

Også Morten Felding selv er sigtet i sagen, fordi han efter politiets opfattelse burde have reageret tidligere, da han blev opmærksom på ulovlige metoder i Ateas samarbejde med Region Sjælland.

Sagen efterforskes fortsat af Bagmandspolitiet.

Læs også:

Rod med it-indkøb i Region Sjælland: “Vi er lidt chokerede”

Atea suspenderer chef efter nye sigtelser

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>