Forbrugerombudsmanden melder Dealhunter.dk til politiet

Her er det gået galt

Markedsføringslovens § 3 forbyder virksomheder at bruge vildledende eller urigtige angivelser eller at udelade væsentlige informationer, hvis det er egnet til mærkbart at forvride forbrugernes eller andre virksomheders økonomiske adfærd på markedet.

Kilde: Forbrugerombudsmanden.dk

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen melder tilbudssitet Dealhunter.dk til politiet.

Hun mener nemlig, at der er foregået noget ulovligt.

Det handler om, at Dealhunter i fire tilfælde har reklameret med, at forbrugerne kunne købe en sushi-menu til rabatpriser, hvis de bestilte tilbudet inden for en bestemt frist.

Da tilbudsperioden på de enkelte tilbud udløb, forlængede Dealhunter dem imidlertid med flere dage, så tilbuddene begyndte forfra.

Den manøvre må man ifølge forbrugerombudsmanden ikke anvende.

Hun vurderer, at det er vildledende og i strid med markedsføringsloven og politianmelder derfor nu Dealhunter.

“Dealhunter lover forbrugerne store rabatter, hvis de slår til, inden fristen på de fire deals udløber. Herefter forlænger dealsitet tilbudsperioden. Det er vildledende, og derfor politianmelder jeg selskabet,” skriver forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen på websiden.

“Køb nu”

Efter Forbrugerombudsmandens vurdering er det en skærpende omstændighed, at vildledningen er foregået på en hjemmeside, hvor forbrugerne typisk skal træffe hurtige beslutninger om køb.

Ved siden af de enkelte deals tikkede et ur således ned til, at tilbudsfristen udløb, og der stod “køb nu”.

“I en sådan situation er det ekstra vigtigt, at forbrugerne kan regne med, at tilbuddet udløber på det angivne tidspunkt.”

Politianmeldelsen vedrører fire deals, der lå på dealhunter.dk i juni, juli og oktober 2014.

Dealhunter har oplyst til Forbrugerombudsmanden, at de ikke kan se, at de pågældende tilbud skulle have været forlænget, og at der derfor var tale om en fejl.

Overfor Computerworld henviser Dealhunter til udtalelsen til Forbrugerombudsmanden, og man ønsker ikke at kommentere yderligere.

Læs også:
Scor.dk er måske lidt for smart – Forbrugerombudsmanden ser nærmere på sagen

Dansk forbrugervagthund anmelder onlinegigant til politiet for spam

Telenor politianmeldt efter smartphone-reklame

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>