Microsoft sender dit password på pension: Log på med mobilen



Vælg din enhed på listen, klik og så er der adgang. Dump: Microsoft.

Microsoft tager et skridt i retning af det password-løse samfund.

For nu kan du låse din Windows 10-maskine op via en app på mobilen.

Microsoft forsøger sig således med en ny løsning, som skal gøre det enklere at åbne computeren ved at sende de mange password-indtastninger på pension.

Og det kan der være en god grund til, som du kan læse mere om her: Danskerne er de dårligste i Europa til password: Sådan får du en sikker adgangskode

På firmaets webside fortæller Redmond-giganten om en ny version af Authenticator app, med navnet Phone Sign-in, der ret præcist beskriver, hvad det handler om.

I følge beskrivelsen af appen – der kun er i beta-stadiet – skal den anvende Bluetooth som adgangsvej til at låse computeren op.


Annonce:


Tofaktorsikkerhed oven i hatten
Selve processen sker ved, at brugeren åbner appen og trykker på den pc, man ønsker adgang til på listen over enheder, der er oprettet i appen.

I de kommende udgaver vil kodefabrikken fra Redmond også understøtte login til browseren, VPN samt engangsgenererede koder ala NemID til tofaktor-sikkerhed.

Microsoft omtaler i øvrigt selv appen som det første skridt mod en password-fri verden.

Som nævnt er koden i lige nu underkastet en intern betatest hos Microsoft, og der er ikke beskrevet en lanceringsdato for, hvornår appen rammer den endelige udgave og kan anvendes af Windows 10-folklet.

Men du kan læse mere her.

Microsoft arbejder også på andre løsninger, der skal sende din kode til de evige password-marker.

Windows Halo-konceptet, der anvender billeder som adgangskode til computeren, fingeraftrykslæsere og iris-skanninger er andre eksempler på afløsere til “password1234″.

Læs også:
Skulle beskytte brugernes adgangskoder – nu er password manager selv under angreb

Her er de mest populære pinkoder til smartphonen – sådan får du en bedre kode

Udlagte internet-fælder afslører: Disse tre passwords forsøger hackere sig ofte med

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>