Sådan kan FBI have hacket omstridt iPhone

Det amerikanske forbundspoliti FBI har nu fået adgang til den omstridte iPhone 5c, der har tilhørt den formodede gerningsmænd til en terrorhandling i den amerikanske stat Californien, som kostede 14 mennesker livet. 

Men det er endnu uvist, hvilken metode myndighederne har anvendt.

Sikkerhedseksperten Jonathan Zdziarski har dog ved flere lejligheder fremført en teori, som ifølge tech-mediet Re/Code vinder gehør hos flere andre eksperter.

Metoden er kendt under navnet ‘NAND-spejling’.

Som at snyde i Mario
Når FBI og andre myndigheder ikke kan få adgang til telefonen skyldes det, at myndigheder kun har et begrænset antal forsøg til at gætte telefonens password.

Gætter de forkert, risikerer de for altid at miste adgangen til det krypterede indhold på telefonen.

Men NAND-spejlnings-metoden udstyrer myndighederne med et noget nær uendeligt antal gæt. 

Det kræver, at myndighederne først fjerner telefonens såkaldte NAND-chip, og efterfølgende laver adskillige backup-kopier af den.

Når myndighederne har opbrugt de begrænsede antal forsøg – det er typisk fem eller ti forsøg – kan de bruge backup-kopierne til at begynde forfra med et friskt antal forsøg.

På denne måde kan de fortsætte password-gætteriet i noget nær det uendelige. 

Jonathan Zdziarski sammenligner metoden med den, som mange computer-spillere gennem tiden har brugt, når de har snydt i et computerspil.

“Det er lidt som at snyde i Super Mario Brothers med et gemt spil. Det giver dig mulighed for at fortsætte med at spille den samme runde igen og igen, selvom du bliver ved med at dø,” skriver han i et blogindlæg.

Ifølge flere sikkerhedsekspert som techmediet Re/Code har talt med, er det ikke blot en teoretisk mulighed.  

Det er også muligt at anvende metoden i praksis, men det er dog langt fra nogen let sag.

Det skyldes, at NAND-chippen, der er limet fast til telefonen med epoxy, er ekstremt delikat og sårbar.

Derfor er der stor risiko for, at chip og data bliver beskadigt undervejs.

Får hjælp fra tredjepart
FBI har tidligere oplyst, at tjenesten får hjælp til oplåsningen af telefonen fra en tredjepart, men det er endnu uvist, hvem denne tredjepart er.

Men nyhedsbureauet Reuters har rapporteret, at det israelske firma Cellebrite, der udvikler krimalteknisk software, har samarbejde med FBI om at oplåse den omstridte iPhone.

Af Cellebrites hjemmeside fremgår det, at virksomheden er eksperter i oplåsning af pinkode-beskyttede iPhone- og Android-telefoner.

Cellebrite skriver desuden, at virksomhedens løsninger er det foretrukne valg blandt kriminaltekniske medarbejdere hos politi, forsvar og efterretningstjenester.

Læs også:
FBI tvangsåbner iPhone uden om Apple – dropper retssag mod Apple

FBI: Vi kan hacke iPhone uden Apples hjælp

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>