3D-printer bevæger sig helt ind i hovedet på hospitalspatient

3D-printerne er i disse år for alvor ved at bevise sit værd, og nu har hollandske læger formået at printe et plastic-kranium til en patient.

Det printede plastickranium indgik i en 23 timer lang operation på Utrechts Universitets, hvor en 22-årig kvinde var under kniven – og en 3D-printer.

Hun havde inden operationen klaget over kronisk hovedpine på grund af en fortykning i sit eget kranium, hvilket gik ud over hendes synsevne og motorik.

Det var derudover kun et spørgsmål om tid, før andre hjernefunktioner ville blive reduceret.

Derfor tog de hollandske læger kontakt til den australske medicinal-rådgivningsvirksomhed Antomics, som har specialiseret sig i 3D-printning, og som hjalp den unge patient med at få et helt kranium i printet plastic.

Det skriver DutchNews.nl.

Printere erstatter cement
Operationen fandt sted for tre måneders tid siden, og nu forlyder det, at den unge kvinde har fået sit syn tilbage, og hun nu er uden smerter.

Efter operationen er fortykningen på fem centimeter nu igen blevet reduceret til den normale tykkelse på 1,5 centimeter.

Lægerne ser store muligheder i 3D-printere, efter at de tidligere har udført denne type operationer med cement, som dog sjældent passede særlig godt.

“Nu kan vi bruge 3D-prints til at sørge for, at alle dele sidder helt perfekt. Det er en kæmpefordel, ikke bare kosmetisk, men også fordi denne type patienter ofte får bedre hjernefunktioner, hvis man sammenligner med den gamle metode,” forklarer lederen af operationen, neurolog Ben Verweij.

Hospitalslægerne mener samtidig, at 3D-printeren kan hjælpe patienter med andre typer smerter omkring kraniet eller ligefrem i tilfælde med en anden type knogleproblemer.

Andre hospitaler benytter også 3D-printere til kropsdele, men det er første gang, at et helt kranium er blevet erstattet med et printet ditto.

Læs mere:
Galleri: Vildt byggeprojekt: Dette 15 meter høje hus bliver printet

Video: 12-årig bygger open source-printer af Lego


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>