Androidudvikler: Bagdør i Samsung-enheder giver fuld adgang til telefonen

Samsungs Galaxy-enheder har efter sigende en alvorlig bagdør, der giver fuld adgang til enheden. Bagdøren ligger i den lukkede software, der ligger på Samsungenhedernes baseband. Det skriver en udvikler, der arbejder for netop at gøre den lukkede software på Samsungs enheder åben, på Free Software Foundations blog.

De fleste moderne telefoner har to adskilte processorer der henholdsvis kører hovedstyresystemet – fx Android – og det sekundære styresystem, der styrer den trådløse kommunikation med telenettet. Det er altså i sidstnævnte, at der i Samsungs Galaxy-enheder bruges lukket software.

Og det er et kæmpe problem, vurderer udvikleren, Paul Kocialkowski. For selvom de to processorer teknisk set kan adskilles, er det ikke usædvanligt at et baseband har adgang til hovedprocessoren. En bagdør på et baseband kan derfor i mange tilfælde give mulighed for at læse, skrive og slette filer i enhedens hukommelse, for ikke at nævne adgang til kameraet og GPS-lokationer. Og for at gøre sagen værre, er en telefons baseband ofte forbundet til en teleoperatørs netværk, hvilket giver næsten konstant adgang til enheden.

Nogle gange er bagdøre en kodefejl og således en tilfældighed, men ifølge nyhedssiden Neowin er der intet der tyder på, at det skulle være tilfældet, og yderligere er der heller intet der tyder på, at bagdøren skulle have et legitimt formål.

Version2 har kontaktet Samsung for en kommentar

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>