Dansk spilfirma køber Duke Nukem-udvikleren 3D Realms

Det er stadig uafklaret, om danske Interceptor Entertainment kan fortsætte med at udvikle et nyt spil i Duke Nukem-serien, da spørgsmålet om rettighederne lige nu er endt med et sagsanlæg fra Gearbox Software, som udgav Duke Nukem Forever.

Men nu har Interceptor sikret sig en god portion klassiske spiltitler, i det firmaet har købt resterne af 3D Realms, som stod bag de originale Duke Nukem-spil.

»Vi har udgivet nogle af deres gamle titler, og vi valgte at give et bud på at købe dem. De har stadig rettighederne til nogle gamle klassikere, og navnet har stor værdi, selvom de ikke har udgivet spil i mange år,« siger direktør Frederik Schreiber fra Interceptor Entertainment til Version2.

Ud over den omstridte Duke Nukem-serie, så har 3D Realms også stået bag Commander Keen og Wolfenstein 3D i samarbejde med ID Software. Interceptor har blandt andet været med til at genoplive spilserien Rise of the Triad.

Læs også: Dansk spilfirma sagsøgt af Duke Nukem Forever-udgiver

3D Realms begyndte allerede i 1980′erne under navnet Apogee Software, men det navn blev i 2008 til et selvstændigt firma, selvom 3D Realms stadig formelt set hedder Apogee Software.

I dag er 3D Realms da også reduceret til blot tre medarbejdere, heriblandt de to stiftere, som følger med under det nye ejerskab. Interceptor har i alt 45 medarbejdere, fordelt på 10 forskellige lande, men ledelsen og styringen af udviklingsprojekterne foregår fra hovedkonteret i Aalborg.

Ifølge Frederik Schreiber hænger købet af 3D Realms ikke sammen med den verserende kontrovers om Duke Nukem-rettighederne. Han kan af hensyn til sagen ikke udtale sig om, hvorvidt udviklingsprojektet er droppet.

Læs også: Dansk spilfirma genopliver en af de største spilsuccesser nogensinde

Målet med overtagelsen af 3D Realms er primært rettighederne til de øvrige spilserier i firmaets omfattende bagkatalog, som Interceptor vil kunne bygge videre på.

»Vi overtager ejerskabet med de immaterielle rettigheder, men de specifikke titler må jeg vente med at afsløre,« siger Frederik Schreiber.

Han kan heller ikke sætte tal på, hvor meget ejerkredsen bag Interceptor Entertainment har betalt for at overtage 3D Realms.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>