Danske servere misbruges til DDoS-angreb

Lige nu er én af de populære teknikker til at tvinge en server i knæ de såkaldte forstærkede DDoS-angreb, hvor man får en server til at bombardere en anden server med netværkstrafik i stedet for selv at skyde på den direkte.

Forsvarets Center for Cybersikkerhed, som overvåger it-sikkerheden på netværket hos danske ministerier og andre offentlige institutioner, har da også målt en stigning i antallet af denne type angreb. Det fremgår af centrets seneste situationsbillede.

Antallet af DDoS-angreb i Danmark er som helhed ikke steget, men det er heller ikke faldet, og Center for Cybersikkerhed har altså set, at servere hos danske myndigheder og virksomheder ufrivilligt bliver brugt til angreb.

Læs også: Skræmmende simpel teknik får NTP-servere til at gå DDoS-amok

Det kan både være servere med netværksfunktioner som NTP eller DNS, som i forkerte konfigurationer kan forstærke et angreb, og så kan det være især webservere med PHP-baserede applikationer, som ikke er blevet opdateret.

Læs også: Version2 Insight: Nye typer DDoS-angreb truer – sådan beskytter du dig

Ud over DDoS-angrebene vurderer Center for Cybersikkerhed også, at der bliver udført flere målrettede hackerangreb mod danske interesser, og flere af dem bliver ikke opdaget.

Læs også: Version2 Insight: Det skal du vide om målrettede hackerangreb

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>