Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig – her er den nye fremtid

ComputerViews: Det har ikke taget lang tid for Microsofts helt nye topchef, Satya Nadella, at definere den kurs, der skal føre det store software-selskab ind i fremtiden.

Den helt nye lancering af en fuld native version af Office-pakken – der på alle måder er hjerteblod for Microsoft – til ærkerivalen Apples iPad understreger, hvad der er i gære: Microsoft opgiver den formatkrig, som selskabet i årevis alligevel har stået til at tabe.

Du kan læse mere om lanceringen her: Microsoft i kovending: Lancerer kæmpeprogram til iPad

Nu handler det i stedet om volumen og om at nå ud til de steder, hvor brugerne og de potentielle kunder i forvejen befinder sig, fremfor at forsøge at få dem lokket derhen, hvor Microsoft synes, at de skal være.

Satya Nadella har set skriften på væggen; Microsoft er nødt til at få opbygget relevans for tablet-brugerne verden over, hvis selskabet også i fremtiden skal spille nogen rolle.

Han lægger med andre ord den mangeårige Microsoft-praksis med først og fremmest at understøtte og fremme selskabets egen Windows-platform i graven.

Det er slut med “Windows first”. Nu handler det om “cloud first, mobile first,” som Microsoft kalder det.

Altid så besværligt
Microsoft har ellers i mange år ihærdigt og systematisk linket og bundlet selskabets egne produkter tæt sammen.

Fremgangsmåden har været en kæmpesucces på pc-området, mens det har haltet en del på tablet-området, hvor Microsoft kom så sent i gang, at Apple og Android forlængst havde sat sig på markedet, da Microsoft endelig fik lanceret sin Surface-tablet.

Microsofts modsvar var Microsoft Classic: Gøre det meget nemt for brugerne af Microsofts egen Surface-tabletcomputere at anvende og interagere med Microsofts meget udbredte og omfangsrige software-produkter i alverdens virksomheder.

Og samtidig på flere måder beskære og begrænse brugeroplevelsen for iPad- og Android-brugere.

Det er sket ved at tilbyde ikke-komplette løsninger – enten beskårede eller med udskudte lanceringer (som det eksempelvis altid har været tilfældet med desktopversionen af Office, som Microsoft har udsendt i en Mac OS X-version lang tid – nogle gange mere end et år – efter Windows-versionen.)

Ideen har været at motivere brugerne af rivaliserende systemer til med tiden at skifte til Surface eller et andet Microsoft-produkt, hvor de jo kunne få den fulde oplevelse med det samme.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>