E-Boks vinder udbud: Skal stå for digital postløsning i Norge

Danskerne kender e-Boks for den digitale indbakke, det offentlige bruger til at kommunikere med borgerne. Fremover vil nordmændene også bruge e-Boks, når de skal kommunikere med det offentlige i Norge. Det skriver e-Boks i en pressemeddelelse.

Læs også: E-boks kæmper om storkontrakt i Norge

»Vi er rigtig glade for, at e-Boks nu får mulighed for at levere digital post i Norge. Det var et stærkt aktiv i udbudsrunden, at vi kunne vise, at e-Boks har en gennemprøvet løsning til digital post, som allerede er i brug i Danmark. Det offentlige Norges digitaliseringsproces kommer til at ligne den udvikling, vi har gennemgået i Danmark i de seneste ti år, hvor vi har høstet vigtige erfaringer og bidraget til væsentlige besparelser,« udtaler Henrik Andersen, adm. direktør i e-Boks, i pressemeddelelsen.

Læs også: E-Boks rykker ind på det norske marked

e-Boks skal dog ikke stå alene med en løsning. For både e-Boks og Digipost, der ejes af det norske postvæsen, skal dele opgaven. Nordmændene får dermed valget mellem to forskellige systemer til opbevaring af deres digitale post. Det giver udbyderne et ekstra incitament til at levere den bedste løsning, da de modtager betaling pr. dokument, der leveres via netop deres løsning.

Læs også: Norsk lovændring skal tillade digital post til kommunen

Den digitale postkasse e-Boks bruges af mere end 30.000 private of offentlige virksomheder i Norden og håndterer mere end 220 millioner dokumenter årligt. Ifølge e-Boks har den offentlige sektor i Norge portoudgifter på omkring en milliard kroner årligt.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>