Facebook køber netbrille-firma for 11 milliarder: Her er de vilde planer


Oculus Rift-headset


Oculus Rift er et virtual reality-headset, som Facebook tror kan blive grundlaget for fremtidens sociale medier.


Facebook lægger knap 11 milliarder kroner for selskabet Oculus VR, der står bag et virtual reality-headset med navnet Oculus Rift.

Opkøbet betyder, at Facebook kaster sig ind på virtual reality-markedet med fynd og klem, som andre selskaber som Sony og Google også har kig på.

“Mobile er nutidens platform. Med dette opkøb forbereder vi os på morgendagens platforme,” lyder det fra Facebooks Mark Zuckerberg.

Han peger på, at Oculus VR har muligheden for at skabe den mest sociale platform nogensinde.

“Det kan forandre den måde, som vi arbejder på, leger på og kommunikerer på,” siger han.

Spil-headset
Oculus Rift-headsettet sigter i dag primært mod spil-industrien, og dette spor vil Facebook fortsætte ud ad i første omgang.

Ifølge Mark Zuckerberg vil Facebook nemlig i første omgang lægge sig i selen for at få skubbet Oculus Rift ud til kunderne i en fart, ligesom der skal indgåes en stribe partneraftaler med spiludviklere, så der kan blive opbygget et arsenal af spil til headsettet.

Det er imidlertid blot begyndelsen.

Mark Zuckerberg forestiller sig, at man med tiden eksempelvis med Oculus Rift vil kunne få virtuelle førsteparket-pladser til koncerter, få undervisning i virtuelle klasselokaler med lærere fra hele verden, konsultere lægen derhjemmefra eller købe ind i virtuelle supermarkeder.

Og mange andre ting.

“Og det kan ske bare ved at tage brillerne på derhjemme,” siger han.

Ligeledes vil headsettet kunne anvendes til at dele konkrete oplevelser med venner og familie, der i dag blot deles om beskrivelsen via Facebook.

Dette er ‘den nye sociale platform,’ mener Mark Zuckerberg.

“Her deler man ikke bare øjeblikke med sine venner online, men hele eventyr og oplevelser,” siger han.

Betaler med aktier
Hovedparten af betalingen til Oculus VR’s ejere falder i Facebook-aktier, mens 2,1 milliarder kroner bliver lagt i kontanter.

Oculus VR har en relativt stor følgeskare blandt software-udviklerne, da der for tiden er blevet placeret omkring 75.000 bestillinger på developer-kittet til Oculus Rift-headsettet.

Det tyder på, at der kan være noget i gære, selv om det først for nylig er begyndt at pible ud med applikationer til virtual reality-området.

“Virtual reality-teknologi er en stærk kandidat til at blive den næste store platform for social kommunikation,” lyder det fra Facebook.

Opkøbet kommer i kølvandet på Facebooks milliard-opkøb af WhatsApp i februar.

Dette opkøb kan du læse mere om her:
Derfor betaler Facebook 100 milliarder kroner for firma med 50 ansatte – her er planen

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>