Facebook nærmer sig menneskeniveau i ansigts-verificering

Facebook er nu næsten ligeså gode som mennesker til at verificere, at den samme person figurerer på to forskellige billeder. Det skriver The MIT Technology Review.

Facebook har udarbejdet en ny software, der går under navnet Deepface, og hvis man spørger den, om det er den samme person, der motivet på forskellige billeder, så rammer Deepface rigtigt i 97,25 procent af tilfældene. Ved en tilsvarende opgave rammer mennesker rigtigt i 97,53 procent af tilfældene.

Yaniv Taigman fra Facebooks afdeling for kunstig intelligens mener, at Deepface blandt andet vil kunne bruges til at forbedre ”tagging”-funktionen på det sociale netværk. Men han understreger, at det indtil videre bare er et forskningsprojekt, som man afventer reaktioner fra forskere på en forestående konference for computervidenskab. Tjenesten bliver altså ikke en del af Facebook foreløbigt.

»Vi offentliggør vores resultat, så vi kan få feedback fra forskningsmiljøet,« udtaler Yaniv Taigman.

Facebook introducerede ansigtskendelse (til forskel fra Deepface, der er ansigtsverificering) tilbage i 2010. Siden har den del af tjenesten fået en del kritik, blandt andet fra en amerikansk senator, der i 2012 anklagede Facebook for ikke at oplyse brugerne tilstrækkeligt om det.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>