Filmanmeldelse: "Need For Speed" kører i grøften





Tobey Marshall er på (bil)jagt efter hævn. Foto: Nordisk Film. Klik for større foto.



For at det hele ikke skal drukne i mandehørm får Tobey kvindeligt selskab af Julia på sin vej mod det legendariske DeLeon-løb. Foto: Nordisk Film. Klik for større foto.



Tobey og rivalen Dino i et fredeligt øjeblik. Foto: Nordisk Film. Klik for større foto.

Se ALDRIG de her fem film baseret på spil

Det burde være godt, men ender ofte skidt, når populære spil forvandles til film.

Her er fem af de rigtig slemme, som er blevet slagtet af anmelderne og hånet af fans.


Det er en latterliggjort og ikke særlig populær genre: spil der filmatiseres.

Nogle af de værste tæller Super Mario Bros. og Alone in the Dark, og nu er det “Need For Speed”, som får lov at fræse op på det store lærred.

Det sker, efter at Electronic Arts (EA) har brugt flere år på at vurdere mulighederne for at få den populære spil-serie filmatiseret.

Det første spil udkom i 1994, og det seneste er fra 2013. Samlet er spillene solgt i over 150 millioner eksemplarer.

Historien i “Need For Speed” er ikke meget længere, end den kan skrives på bagsiden af et Wunderbaum-træ, der dingler i snoren fra bakspejlet: Giv den gas som en fartdjævel og undgå at hidsige strissere får held til at hive dig ind til siden til en skamklipning af kørekortet.

Der kan køres i de vildeste oktanslæder, og det er muligt at vinde penge samt købe ekstraudstyr og lir til bilerne.

Derfor har det været ret sparsomt, hvad manuskriptforfatterne til Need For Speed har haft at arbejde med.

Ingen håndbremsevendinger i historien

Handlingen i filmen er da også lige ud ad landevejen som en søndagsudflugt med moster Oda bag rattet i en gammel Skoda, og der er absolut ingen overraskende håndbremsevendinger i plottet.

Tobey Marshall ejer et værksted og kører ulovlige gaderæs om natten. Men økonomien halter, og han risikerer at miste sit værksted, som er tilholdssted for en håndfuld mekanikere, der forguder Tobey.

Hans gamle rival Dino dukker op med et økonomisk tilbud, der kan redde forretningen. Tobey slår til, og Dino foreslår, at de kører gaderæs om beløbet. Kvit eller dobbelt.

Med i løbet er Tobeys bedste ven Pete, der på tragisk vis ender med at miste livet, da Dino med vilje kører ham af vejen i sin Koeniggsegg Agera R.

Det bliver ikke Dino, men derimod Tobey, som ender bag tremmer, og da han kommer ud, er han opsat på hævn.

Legendarisk løb
Han får fingre i en Shelby Mustang, som han selv har specialbygget til at køre endnu hurtigere, og med den forsøger han at få adgang til det legendariske og eksklusive DeLeon-undergrundsløb.

Her er der nemlig mulighed for at stå ansigt til ansigt med Dino igen og få hævn over Pete.

Undervejs får Tobey hjælp af sine mekanikervenner, der som en flok hengivne cheerleaders hepper og hjælper ham i bestræbelserne på at nå frem mod målstregen.

For at det hele ikke skal drukne i mandehørm, sniger blondinen Julia sig med ind på passagersædet hos Tobey. Det viser sig naturligvis, at hun ved mere om biler, end man lige skulle tro.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>