Goldman Sachs fastslår: Bitcoin er IKKE en valuta

Oven på Bitcoin-børsen Mt. Goxs kollaps og afsløringen af den formodede kreative hjerne bag Bitcoin, har den omstridte investeringsbank Goldman Sachs sammenflettet og udgivet en større undersøgelse af Bitcoins, hvor investeringsbanken vurderer Bitcoins potentiale og dens holdbarhed som valuta.

Og Goldman Sachs slår fast: Bitcoins er ikke en valuta.

Det skriver sitet TechCrunch.

Ifølge rapporten ser investeringsbanken snarere, at Bitcoins er en slags handels- eller råvare, der kan bruges til at bytte med.

»Vi vil argumentere for, at Bitcoins og andre digitale valutaer ligger et sted på grænsen mellem at være en valuta, en råvare og et finansiel aktiv. Vores bedste definition vil være, at det på nuværende tidspunkt er et spekulativt finansielt aktiv, der kan blive brugt som et betalingsmiddel,« skriver Dominic Wilson, ledende markedsøkonom og Jose Ursua, global økonom hos Goldman Sachs.

Ifølge Goldman Sachs behøver en succesfuld cybervaluta en fastsat vekselkurs. Hvis Bitcoins i virkeligheden derfor snarere er en rå- eller handelsvare, får den dog stadig svært ved at klare sig på de finansielle markeder, lyder vurderingen.

Goldman Sachs tvivler i deres rapport på, om Bitcoin kan klare testen af, hvorvidt den har en såkaldt ‘store of value’ – et aktiv eller kapital, som eksempelvis guld, der kan investeres i, gemmes, hentes frem igen og stadig have værdi.

»En råvare er et hvilket som helst objekt, der kan imødekomme vores fysiske fornødenheder og behov. Og en af disse behov er ‘store of value’. Valutaer derimod er instrumenter, der er sikret af enten råvarer eller en regerings evne til at taksere og forsvare sig,« skriver Jeff Currie, Goldman Sachs chef for råvarer, i samme rapport.

Og han tvivler på, at Bitcoins kan overgå en af verdens mest foretrukne råvarer: Guld.
Råvarer bliver nemlig fortængt, når der kommer et bedre ind på markedet. For Jeff Currie at se, skal Bitcoins derfor kunne løse et økonomisk problem, der er forbundet med guld.

»Det korte svar er, at det gør det ikke,« skriver Currie.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>