Google skaber et nyt operativsystem ud af Android






Der er ingen tvivl om, at Google storsatser på, at wearable-produkter – elektronik man bærer på kroppen – vil blive det næste store it-hit.

Google har længe arbejdet på sine Glass-briller, og i går kunne it-giganten fremvise et nyt styresystem målrettet ure, fitnesstrackere og anden personlig elektronik.

Styresystemet hedder Android Wear, og det er en udløber af Googles populære operativsystem, som cirka 80 procent af verdens smartphone-modeller i dag kører.

Android Wear er tæt forbundet til tjenesten Google Now, der allerede fungerer på mange mobiler, og den kan blandt andet bruges til at give en vurdering af trafiksituationen på ens vej til arbejde samt løbende sportsresultater fra ens favorithold.

På sin officielle Android-blog annoncerede Google det nye styresystem sådan her:

“Vi har knap nok kradset i overfladen i forhold til, hvad der er muligt med mobil teknologi. Det er derfor, at vi er så begejstrede for wearables – de forstår konteksten af verden omkring dig, og du kan interagere med dem simpelt og effektivt blot med et kig eller ved tale.”

For os danskere vil vi dog være begrænset af, at stemmestyringen ikke virker med vores sprog. Vi må derfor tale eksempelvis engelsk til produkter med Android Wear, hvis de skal fjernstyres med stemmen og et “Ok Google”.

Med stemmekontrol skulle det være muligt at bestille en taxa, sende en sms, bestille bord på en restaurant og indstille en alarm. Det samme gælder for kontrol af musikafspilning.

Apps målrettet meget små skærme

For at Android Wear skal blive en succes, kræver det apps – og formentlig mange af dem.

De skal naturligvis skræddersys til små skærme på størrelser med urskiver.

Google har derfor frigivet et Delevoper Preview, hvilket giver udviklere mulighed for at få nye eller nuværende apps til Android justeret, så de også matcher Android Wear.

Samtidig har Google også på sin Android-blog annonceret, at der er indgået samarbejde med processor-fabrikanterne Intel samt Qualcomm, og elektronikproducenter som Asus, HTC, LG, Motorola og Samsung er også med i udviklingen af det nye styresystem.

Samsung har dog på sine seneste ure i Galaxy Gear-serien valgt at vende Android ryggen og i stedet satse på styresystemet Tizen.

Artiklen fortsætter på næste side…



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>