Google skærer 80 procent af prisen for online-lagerplads

Før kostede det 50 dollar om måneden at få én terabyte lagerplads i Googles sky – nu koster det ti dollar, altså 54 kroner om måneden.

Google markerer nemlig to års fødselsdag for Google Drev med at sænke priserne på ekstra plads markant. Man får som tidligere de første 15 gigabyte gratis, og fremover koster det så 1,99 dollar (11 kroner) for 100 gigabyte oven i, og 9,99 dollar (54 kroner) for en hel terabyte. Det skriver Google i et blogindlæg.

Dermed skyder Google sandsynligvis en ny priskrig i gang på markedet for online-drev, hvor først Dropbox blev populært, men som siden Google, Apple og Microsoft også har kastet sig over med stor iver.

Hos Dropbox koster det i dag 9,99 dollar om måneden at få 100 gigabyte lagerplads oven i de første par gratis gigabyte, hvilket dermed er fem gange dyrere end Googles nye priser.

Microsofts nyligt omdøbte tjeneste OneDrive, der tidligere hed SkyDrive, tilbyder 7 gigabyte gratis lagerplads og opkræver 50 dollars om året for 100 gigabyte.

De årlige priser for at placere de uvurderlige familiefotos på en server i sikkerhed langt væk bliver dermed – med lidt rabat hos Dropbox for at betale for et år ad gangen – til 129 kroner hos Google Drev, 270 kroner hos OneDrive og 540 kroner hos Dropbox.

Har man brug for mere plads, bliver prisforskellen endnu større. Dropbox kræver således 2.700 kroner årligt for at levere 500 gigabyte, mens Google altså kan tilbyde dobbelt så meget plads for bare 650 kroner.

Med i regnestykket hører også, at der hos de forskellige tjenester er mulighed for at få gratis lagerplads på forskellige måder. Nogle telefoner bliver også solgt med for eksempel 25 gigabyte gratis plads hos Dropbox. Og til familiens fotos er der også en stribe forskellige dedikerede online-backup-tjenester, hvor man løbende kan gemme sine data, men som ikke har samme naturlige integration med alle enhederne i hjemmet.

Google skriver, at det er forskellige tekniske forbedringer i datacentrene, som gør det muligt at sænke priserne markant. Har man allerede købt sig til plads hos Google, bliver man automatisk opgraderet til mere plads, snarere end at få en lavere pris for samme produkt.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>